Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Τι ειπώθηκε για τις ανεμογεννήτριες

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για το Μαίναλο προέταξε ο Δήμαρχος Τρίπολης, αναφέροντας πως γίνονται προσπάθειες να βρεθεί χρηματοδότηση γι' αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά με τις αποφάσεις της Ρ.Α.Ε. για τη δημιουργία αιολικών πάρκων σε Μαίναλο και Λύκαιο Όρος, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως, ενεδεχομένως, ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει να "συνταχθεί" με την απόφαση και τις ενέργειες του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το τελευταίο αποφάσισε χθες να προβεί σε μια σειρά από νομικές και πολιτικές ενέργειες, προκειμένου ν' ανατραπούν ή να τροποποιηθούν οι αδειοδοτήσεις που δόθηκαν.

Με τη θέση του Δημάρχου, συμφώνησε ο κ. Σμυρνιώτης. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Τζιούμης, έχει ανατεθεί ήδη ειδική μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Μαίναλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, όπως και ο Δήμος Γορτυνίας, αποφάσισε να "συνταχθεί" με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Κατσαφάνας, πάντως, τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν "σταθερές και σαφείς" θέσεις, εκ μέρους των αιρετών οργάνων, καθώς τα έργα που αφορούν Α.Π.Ε. αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε πως δεν είναι "λογικό" ν' αναμένει το Δημοτικό Συμβούλιο πως δεν θα υλοποιηθεί το έργο επειδή το ίδιο αποφάσισε αρνητικά. 

Ο κ. Γούργαρης δε αναφέρθηκε στο "πλέγμα" των οικονομικών παραγόντων που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας. "Τα έργα αυτά θα τρέξουν και θα τρέξουν πολύ", δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποστηρίζοντας πως είναι τέτοιου μεγέθους οι επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Εν τέλει, ο κ. Γούργαρης ζήτησε πιο δυναμική αντίδραση από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, καθώς, όπως είπε, "τα διαδικαστικά έχουν απορριφθεί πριν πάνε στις αρμόδιες αρχές".

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, καταρχάς, να συμπεριλάβει στην απόφασή του και το θέμα της εγκατάστασης αποθηκών ενέργειας κοντά στη Δόριζα, θέμα για το οποίο έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά το Συμβούλιο, αλλά και να έρθει σ' επαφή με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι αντιδράσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.