Επικαιροτητα

"Κανένας εφησυχασμός - Καμία επανάπαυση!"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Η Επιτροπή Αγώνα για την σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Τρίπολη!

Την ώρα που αδειοδοτούνται με  FAST – TRACK διαδικασίες νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα, καθώς και τεράστιες μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Πελοπόννησο, έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και μας λέει ότι «κηρύσσει τον πυρήνα!!! του Μαινάλου απάτητο βουνό σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων!!!».

Δεν ακυρώνει όμως τις αποφάσεις της ΡΑΕ για άδειες παραγωγής στη περιοχή και δεν μας λέει που είναι το κέντρο του πυρήνα!!!.

Τα αφήνει αυτά να εξειδικευτούν από τον βουλευτή του κ. Βλάση και το Γαλλικό μονοπώλιο που βρίσκονται σε διαβούλευση.

Τα ίδια μας έλεγε πριν ένα χρόνο ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ.,  ότι δεν χωράνε και δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στη Μονεμβασιά και στην Νεάπολη και μόνο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχονται για γνωμοδότηση 11 νέα αιολικά ισχύος 157 MW στη περιοχή!

Τα ίδια μας έλεγαν πριν ένα χρόνο οι Υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τα «απάτητα βουνά», μεταξύ των οποίων και ο Ταΰγετος. Όμως το αιολικό στο Σαγιά καλά κρατεί, υπεβλήθη αίτηση της Volton για άδεια τεράστιου αιολικού 155 MW στο Ταΰγετο!

Καμιά λοιπόν επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός από τέτοιες δηλώσεις. Θέλουν να μετριάσουν και να κοπάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

Μόνο η αδειοδότηση τον τελευταίο χρόνο τεράστιων μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Πελοπόννησο,  καταδεικνύει τις στοχεύσεις τους!

Πρόκειται για εγκαταστάσεις τεράστιων συσσωρευτών (μπαταρίες λιθίου σε μέγεθος ενός μεγάλου κοντέινερ η κάθε μια), που εγκαθίστανται δίπλα σε χωριά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο κάτω περιπτώσεις 19 μονάδων αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 1668 MW!  

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία μαζικών φορέων στο Μαίναλο και στο Λύκαιο όρος,  για τον συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας. 

Θα ανταποκριθούμε στο αγωνιστικό κάλεσμα και θα συμμετέχουμε στη συγκέντρωση το  Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 5.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, Μπορούμε να τους εμποδίσουμε!

Να ματαιώσουμε αυτά τα κυβερνητικά – επιχειρηματικά σχέδια!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.