Επικαιροτητα

"N.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν σε βούρκο τη Βουλή" (vid)

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ

Βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σήμερα στη Βουλή στο σ/ν για την ΕΥΠ

Χθες γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τοξικής αντιπαράθεσης.  Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε μια παράσταση διχόνοιας από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Μετράμε ποιος υπονόμευσε τους θεσμούς, ποιος παρακολουθούσε περισσότερο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Ειπώθηκαν αθλιότητες που θύμισαν τις εποχές Καμμένου -  Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου, εποχές που θα έπρεπε να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Αλλά όχι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να εντείνουν την πόλωση με κάθε κόστος, εντείνοντας παράλληλα τον πολιτικό κυνισμό στη χώρα.

Αυτό που έμεινε στον κόσμο από το χθεσινό θέατρο ήταν ότι κάποιοι τσακώνονταν αγρίως μες τη Βουλή καταρρίπτοντας κάθε προσπάθεια διατήρησης του πολιτικού πολιτισμού και συμψηφίζοντας σκάνδαλα που κάνουν τη δημοκρατία να μοιάζει έρμαιο των κυβερνήσεων.

Γιατί αυτό συνέβη χθες : ύβρεις και χυδαιολογίες. Αυτά τα έκανε ο Κασιδιάρης και φταίνε που τα φέρνουν ξανά μέσα στη Βουλή. Έχετε ευθύνη που ανεβαίνει ξανά η ακροδεξιά. Έχουν την ευθύνη για την πολιτική απαξίωση που θρέφει την ακροδεξιά. Αυτό πρέπει να το σκεφτούμε όλοι. Το άλλο που συνέβη χθες ήταν ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να συμψηφίσουν τα λάθη τους χωρίς να δώσουν απαντήσεις. Στρώνουν ο ένας το δρόμο πάνω στον οποίο σαρώνει ο άλλος: στα ενεργειακά, τα ασφαλιστικά, την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, τους πλειστηριασμούς της α’ κατοικίας.

Εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση συγκαλύπτει το σκάνδαλο αλλά δυστυχώς για αυτή, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Άνοιξε διάπλατα το δρόμο για να χρησιμοποιηθεί το κατασκοπευτικό λογισμικό σε άλλες χώρες αλλά παρ’ όλα αυτά το Μαξίμου λέει ότι δεν ξέρει τίποτα. Ας ρωτήσει τους αρμόδιους στο ΥΠΕΞ που επιβεβαίωσαν ότι δόθηκε η άδεια για την εξαγωγή. Τσακωμένοι είναι; Αν δεν γνωρίζει λοιπόν μπορεί να ρωτήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο γιός του πρώην Υπουργού του προσλήφθηκε εκεί. Η εταιρεία που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, βρέθηκε επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο.

 

Ας μετρήσουμε λοιπόν ποιος είναι χειρότερος. ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;

 

 Τα δύο κόμματα χθες είχαν δύο μεγάλες ήττες: Η ΝΔ κατέληξε να συμψηφίζει και να κάνει αυτά για τα οποία κορόιδευε την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και αυτά τα οποία ήρθε να αλλάξει ως φιλελεύθερη παράταξη. Αυτό είναι ήττα της ΝΔ και του Πρωθυπουργού προσωπικά και αυτό το κατανοούν οι πολίτες. Η μεγαλύτερη ήττα της Αριστεράς αντίστοιχα, είναι ότι έφτασε σε σημείο ένα δήθεν αριστερό κόμμα να κατηγορείται από τον αρχηγό της συντηρητικής παράταξης ότι έκανε ό,τι πιο ξεδιάντροπο: ότι παραδόθηκε στα συμφέροντα των ολιγαρχών λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση. Στην Ελλάδα οι ολιγάρχες είναι οι ίδιοι τέσσερις ή πέντε και  τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν μια η ΝΔ και μια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι αν οι ολιγάρχες είναι να τα βρουν με κάποιον, θα το κάνουν με το φυσικό τους σύμμαχο. Αυτόν τον χρησιμοποίησαν για να κάνει τη δουλειά και να κάψει το όποιο πλεονέκτημα έλεγε ότι είχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε έτσι να χάνει χειμώνα – καλοκαίρι από τον Μητσοτάκη.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου,  θέλω να σταθώ στο εξής παράλογο: λέτε ότι ο κ. Ανδρουλάκης  θα πρέπει να ενημερωθεί για το λόγο της παρακολούθησής του 3 χρόνια μετά, την ίδια ώρα που ζητάτε μετά τις επόμενες εκλογές να συγκυβερνήσετε μαζί του. Αναρωτιέμαι, θα συγκυβερνήσετε με κάποιον που δεν ξέρετε για ποιόν λόγο τον παρακολουθούσατε, όπως λέτε; Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη μας έχετε; Δεν έχετε απάντηση, γιατί δεν υπάρχει ούτε λόγος εθνικής ασφάλειας παρακολούθησης, η παρακολούθηση έγινε κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών για προφανείς λόγους.

Τέσσερις μήνες μετά και η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο νόμου που αφήνει την εντύπωση ότι μας κοροϊδεύει κανονικά. Κι ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας που θα μπορούσε η αντιπολίτευση συνολικά να το αναδείξει δεν μπορώ να αποδεχτώ τον τρόπο που αντιμετώπισε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τη συνάδελφο της ΝΔ. Εμείς ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε βιώσει στο πετσί μας τέτοιες συμπεριφορές. Έγινε βούρκος η Βουλή με ρατσιστικές αναφορές και χυδαιότητες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει άμεσα δημόσια συγγνώμη, δεν μπορεί συνεχιστεί στη Βουλή αυτή η συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων, ούτε να γυρίσουμε στις εποχές του Κασιδιάρη και του Καμμένου, με τον οποίο συγκυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς έχουμε χτίσει τους θεσμούς στη χώρα, έχουμε άλλη κουλτούρα, δημοκρατική,  το αποδείξαμε και χθες. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις  μέχρι την ανατροπή των συσχετισμών.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου εδώ

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.