Επικαιροτητα

Τι είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης στο τελευταίο "Πάρε Θέση" του 2022

Φωτογραφία: tripolis.gr

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Πέμπτη  (29/12/2022), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Mεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ – «Αυτές τις ημέρες, η πόλη και τα χωριά μας είναι στολισμένα, λαμπερά και φωτεινά. Πολλοί επισκέπτες έχουν έρθει στην περιοχή μας. Τα ξενοδοχεία είναι όλα γεμάτα, ενώ υπάρχουν και επισκέπτες της μιας μέρας. Το κέντρο της πόλης πλημμυρίζει από κόσμο. Αυτός είναι ένας στόχος μας, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα. Με ικανοποίηση άκουσα τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να δηλώνει ότι υπάρχει επισκεψιμότητα από άλλες περιοχές και υπάρχει κίνηση στα καταστήματα.

 

Προσπαθούμε να δημιουργούμε γεγονότα για να αυξάνουμε την επισκεψιμότητα. Η περιοχή μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές. Για πολλά χρόνια ήμασταν έξω από τον τουριστικό χάρτη, αλλά σταδιακά αυξάνει η επισκεψιμότητα κι εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που προσελκύουν κόσμο.

 

Τα σχόλια που ακούμε από τους επισκέπτες και από τα καταστήματα είναι ότι στον κόσμο αρέσει η Τρίπολη και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.»

 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ – «Είμαστε στη φάση της επιλογής των τελικών οικοπέδων. Σε ένα μήνα θα έχει λήξει αυτό το θέμα. Εκεί, η στάθμευση θα είναι δωρεάν.»

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – «Ελπίζω πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν πάλι εργασίες για να γίνει η στατική ενίσχυση και να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση. Κατανοώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.»

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ: «Έχουν παραγγελθεί τα υλικά και μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Δεν έχει σταματήσει το έργο.»

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση. Δεν έχει αλλάξει κάτι.»

 

ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ – «Δεν υπάρχει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη. Και βέβαια δεν θα υπήρχε περίπτωση να γίνονταν εκδηλώσεις που θα οδηγούσαν σε αυξήσεις τελών. Το ενεργειακό κόστος για τον δήμο Τρίπολης έχει αυξηθεί πάρα πολύ την τελευταία χρονιά. Για τους δήμους της Πελοποννήσου υπάρχει κι ένα αυξημένο κόστος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το κόστος από τα χρέη της ΚΕΔΗΤ. Εμείς, ως δημοτική αρχή, ούτε πέρυσι, ούτε φέτος, δεν προχωρήσαμε και δεν θα προχωρήσουμε σε καμία αύξηση. Παρότι άλλοι δήμοι έκαναν αυξήσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σωστής και συνετής διαχείρισης της δημοτικής μας αρχής.»

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – «Κάθε χρόνο κάνουμε ασφαλτοστρώσεις. Ασφαλτοστρώσεις δεν γίνονται το χειμώνα, αλλά θα ξεκινήσουν πάλι από την Άνοιξη και μετά, με βάση τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας.»

 

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – «Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την ανάπλαση από την πλατεία Κολοκοτρώνη ως την πλατεία Ανεξαρτησίας. Τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν τα έργα. Θα γίνουν νέα πεζοδρόμια, θα μπουν δένδρα που δεν υπήρχαν, νέος φωτισμός και αλλαγή του τάπητα. Ένα έργο που έρχεται και δένει με την πλατεία Αγίου Βασιλείου και με το Open Mall, αλλά και με την πεζοδρόμηση του κέντρου που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

 

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ – «Δεν λέμε όχι συνολικά στις ανεμογεννήτριες. Είμαστε αντίθετοι από τη ριζικά ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών παντού και ειδικά στο Μαίναλο. Δεν μπορεί να καταστραφεί το βουνό. Έχουμε κάνει δικαστική προσφυγή μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πολλούς φορείς στη ΡΑΕ και περιμένουμε να εκδικαστεί.»

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – «Αυτό που χρειάζεται είναι φωτισμός, όπως πρέπει να φωτιστεί και ο δρόμος. Αυτό είναι ένα έργο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Είμαστε στη φάση της ανάθεσης του έργου για να ξεκινήσει άμεσα μέσα στον Ιανουάριο.»

 

ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – «Υπήρχε μια πρόταση από έναν ιδιώτη να αναλάβει το κόστος. Έκανε την μελέτη και περιμένουμε. Δεν είναι ένα έργο του δήμου».

 

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΣΤΑΝΗΣ – «Ολοκληρώνεται η μελέτη και θα προχωρήσουμε στην ανάθεση. Μέσα στο επόμενο δίδυμο θα ξεκινήσει το έργο.»

 

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – «Υπάρχουν δύο προτάσεις. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

 

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ – «Προχωράμε άμεσα στην κατάθεση των χρημάτων για να ακολουθήσει η διάνοιξη».

 

ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – «Κατορθώσαμε να μπει ο Δήμος Τρίπολης στο σχέδιο της μεταλιγνιτικης περιόδου, ήταν το σημαντικότερο γεγονός του 2022 για το οποίο εμείς ως δημοτική αρχή και άλλοι θεσμικοί παράγοντες τρέξαμε να το πετύχουμε. Για τους τρεις δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας προβλέπονται περίπου 355.000.000 ευρώ. Ένα τεράστιο ποσό. Ένα μεγάλο τμήμα θα πάει σε στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στήριξη ανέργων. Είναι ένα τεράστιο ποσό. Επίσης, δόθηκαν μεγάλα κίνητρα για να εγκατασταθούν επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Κι αυτός είναι ο λόγος που 2+1 φαρμακοβιομηχανίες έχουν δρομολογήσει επενδύσεις στην περιοχή μας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.