Επικαιροτητα

Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στην Τρίπολη (pics-vd)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Χωρίς μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Το ραντεβού είχε δοθεί στο σταθμό του τρένου της Τρίπολης. Αγρότες και κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη διέσχισαν τη Γεωργίου Α' κι από κει την Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούν:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους.  

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.