Επικαιροτητα

Διαχρονική υποχρέωση όλων μας η απόδοση τιμής στον Θ. Κολοκοτρώνη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στις εκδηλώσεις της  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων παραβρέθηκε ο Χρ. Λαμπρόπουλος.

«Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά, ήταν ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης, ήταν ο άνθρωπος που άφησε παρακαταθήκη στους Έλληνες  αλλά και σε όλους τους λαούς, μέσω του λόγου του στους Νέους στην Πνύκα το 1838, την αξία των ιδανικών της Ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης.

Αποτελεί λοιπόν διαχρονική υποχρέωση όλων μας η απόδοση τιμής στο πρόσωπό του και η διαρκής μνημόνευσή του». 

Αυτό ανέφερα με αφορμή την παρουσία μου στην Αθήνα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων, για να τιμήσει τη μνήμη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά  επέτειο Θανάτου του Γέρου του Μοριά (την 4η Φεβρουαρίου του 1843) στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης περιλάμβαναν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και στην συνέχεια πορεία από την Αγία Ειρήνη στον Έφιππο Ανδριάντα και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο , επί της οδού Σταδίου.

Συνεχάρη δε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν για δεύτερη κατά σειρά χρονιά εκδηλώσεις μνήμης, στοχασμού και απόδοσης τιμής στον στρατηγό του Αγώνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.