Επικαιροτητα

"Υπάρχουν «σταθμάρχες» με μπλοκάκι και στη ΔΕΗ"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και... καμπανάκι για τον τρόπο λειτουργίας των ΑΗΣ 4&5 στη Μεγαλόπολη.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

Η απελευθέρωση των αγορών δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον, σκοτώνει και ανθρώπινες ζωές. 

Αυτοί που τάχατες νοιάζονται για το περιβάλλον (κυβερνήσεις και αστικά κόμματα) και γι’ αυτό κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες και αδειοδοτούν τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα παντού, είναι οι ίδιοι που απαξιώνουν και διαλύουν χρόνια τώρα το σιδηρόδρομο, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. 

Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε ο τελευταίος τροχός της άμαξας. 

Φταίει η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, το σπάσιμο του μεταφορικού έργου σε κομμάτια, ώστε τα φιλέτα να περάσουν σε ιδιώτες. Φταίει η συρρίκνωση του προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων (ωράρια-εργολαβικοί-συμβασιούχοι κλπ) η απουσία μέτρων και μέσων ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Φταίει ο ανταγωνισμός των επιχειρηματιών για το ποιος θα πάρει τη δουλειά. 

Όλα αυτά όμως για να γίνουν και να υπάρχουν, έχουν κόστος.

Βάζουν όμως πάνω απ’ όλα το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, που πρώτη και βασική είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών. 

Όλοι αυτοί που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, γνωρίζουν ότι και στη ΔΕΗ υπάρχουν «σταθμάρχες με μπλοκάκια». Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου «στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ΑΗΣ 4 και ΑΗΣ 5 στη Μεγαλόπολη, η λειτουργία και οι βάρδιες σε θέσεις ευθύνης καλύπτονται από συμβασιούχους, από εργαζόμενους με μπλοκάκι δίχως εργασιακά δικαιώματα, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ασφάλεια των εργαζόμενων και των κατοίκων, όσο και για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων». 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση 8 Μάρτη στις 6:00μμ στην πλατεία Πετρινού στη Τρίπολη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.