Επικαιροτητα

Το νερό δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Τρίπολης, Κώστα Μανδρώνη.

Η, εκτός "απροόπτου", σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε μια "ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή"- κατά το "πρότυπο" της ΡΑΕ-, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στις σχετικές Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων επιδιώκει να διατρανώσει την αντίθεση τους απέναντι στις προβλέψεις του νομοσχεδίου, ενώ, παράλληλα, γίνονται κινήσεις ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την, πιθανή, νέα "πραγματικότητα" ως προς τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Τρίπολης, κ. Μανδρώνης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης "έρχεται" εσπευσμένα προς ψήφιση, χωρίς, ουσιαστικά, να έχει γίνει καμία διαβούλευση. Επιπρόσθετα, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό "προαπαιτούμενο" που να σχετίζεται με τις κοινωφελείς επιχειρήσεις ύδρευσης.

Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά πως αντίστοιχα ",μοντέλα" διαχείρισης, όπως αυτό που προωθείται, έχουν αποτύχει σε χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.