Επικαιροτητα

Παγγορτυνιακή Ένωση: Για το οδικό δίκτυο Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας

Επιστολή της Παγγορτυνιακής Ένωσης προς την Περιφέρεια για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,

Όπως πιθανόν να έχετε ήδη πληροφορηθεί, την Παρασκευή 17 Μαρτίου σε σημείο της Ε.Ο. Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας μετά τα Λαγκάδια (θέση Αγ. Κωνσταντίνος), σημειώθηκε αποκόλληση βράχου μεγάλου μεγέθους από τα πρανή και πτώση του στο οδόστρωμα, γεγονός που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει σοβαρό δυστύχημα με διερχόμενα οχήματα.

Να σημειωθεί δε ότι όπως κάθε μέρα, το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές της περιοχής από τη Βυτίνα, πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο μόλις λίγη ώρα μετά! Όλοι γνωρίζουμε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό. Οι καταπτώσεις βράχων σε μεγάλο τμήμα του δρόμου είναι συχνές, ενώ η συνολική κατάσταση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου έχει ως γνωστόν αποτελέσει αφορμή για αγώνα δεκαετιών, με διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις κατοίκων, φορέων και συλλόγων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με συνέπεια άπαντες να συνομολογούν πλέον ότι έχουμε αποτύχει στο να δώσουμε οριστική λύση για αυτόν το δρόμο!

Πέραν όμως του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, πλην της εκπόνησης μελετών για την παράκαμψη των Λαγκαδιών που αναμένουμε -θεωρητικά- την ολοκλήρωσή τους εντός του έτους, είναι ταυτόχρονα απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο, να μη λαμβάνονται έστω μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης και την τακτική συντήρηση του δρόμου, ώστε να εξαλειφθούν τουλάχιστον οι κίνδυνοι για την πρόκληση σοβαρού δυστυχήματος, το οποίο είναι ολοφάνερα θέμα χρόνου και τύχης να συμβεί.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε πολύ να μεριμνήσετε ώστε η Περιφέρεια να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες και συγκεκριμένα:

• Να πραγματοποιηθεί αυτοψία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας (Δ/νση Τεχνικών έργων, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας κλπ) στο σημείο καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα επικίνδυνα τμήματα, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση στα πρανή και ο βαθμός επικινδυνότητας.

• Να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα όπου κριθεί αναγκαίο από τα αποτελέσματα της αυτοψίας για την πρόληψη δυστυχήματος, με την διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων.

• Να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της αυτοψίας και τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί η Περιφέρεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγγορτυνιακής Ένωσης θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για κάθε συνδρομή επί του θέματος, καθώς ο μοναδικός μας σκοπός είναι να βοηθήσουμε συνολικά το έργο σας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Παναγιώτης Αγγελακόπουλος

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ελένη Παπαγιάννη

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.