Επικαιροτητα

Tζιούμης: Το κολυμβητήριο, υποτίθεται, θα μπει στο ΕΣΠΑ

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης- Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

H διαδικασία ξεκίνησε μ' ερώτηση από την πλευρά του κ. Σμυρνιώτη, σχετικά με το έργο ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου. Ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως το έργο έχει σταματήσει. Η απάντηση του Δημάρχου Τρίπολης ήταν πως το έργο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, καθώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Μάλιστα, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως, επί Δημαρχίας του κ. Σμυρνιώτη, είχε γίνει, επίσης, πρόταση για την εν λόγω ανάπλαση, αλλά απορρίφθηκε. 

Το θέμα σχολίασε και ο κ. Τσιαμούλος, λέγοντας πως η ίδια η Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει πως "θα κάνουμε Πάσχα στην κεντρική πλατεία", ενώ, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα", οι καταστηματάρχες της περιοχής "είναι στα κάγκελα".

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιαμούλος έθιξε το ζήτημα της επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου, για να λάβει την εξής, χαρακτηριστική, απάντηση εκ μέρους του κ. Τζιούμη: Το κολυμβητήριο, υποτίθεται, θα μπει στο ΕΣΠΑ μες τις επόμενες μέρες. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε, σχετικά με το θέμα, πως όταν ανακοινώνει κάτι και δεν υλοποιείται αυτό, εμφανίζεται ο ίδιος ως "ανακόλουθος", ενώ το θέμα βρίσκεται στα "χέρια" του αρμόδιου Υπουργείου.

"Κριτική" σχετικά με την πλατεία, αλλά και άλλες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό, άσκησε και ο κ. Βόσνος, αναφέροντας, ειδικά σχετικά με την πλατεία, πως "η κοινωνία ανησυχεί". Ο κ. Τζιούμης αμφισβήτησε τα όσο δήλωσε ο κ. Βόσνος, κάνοντας ειδική αναφορά στην "ανησυχία" και επαναλαμβάνοντας πως "δεν είναι το πρώτο έργο που καθυστερεί στην Ελλάδα".

Η συζήτηση έλαβε χαρακτήρα "προσωπικής κόντρας" μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης και του κ. Βόσνου, με αφορμή έργο που έγινε στην οδό Γρηγορίου του 'Ε. Οι τόνοι "ανέβηκαν" αρκετά, καθώς ο κ. Βόσνος κατηγόρησε, επί της ουσίας, τον κ. Τζιούμη για "υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου".

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, υποστήριξε πως υπήρξε "κενό", όσον αφορά την παρουσία της Τρίπολης κατά την περίοδο των εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης. Επίσης, έθιξε την αναστολή λειτουργίας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, την οποία ονόμασε "Travel Tripolis", και αφορά την τουριστική προώθηση της περιοχής.

Ο κ. Τζιούμης, όσον αφορά την ιστοσελίδα, δήλωσε πως είναι ενταγμένη στο νέο site του Δήμου, που αναμένεται να βγει στον "αέρα" κατά τα τέλη Μαρτίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.