Επικαιροτητα

Κ. Τζιούμης: Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει δράσεις προληπτικής ιατρικής

Φωτογραφία: tripolis.gr

Για περίπου δύο μήνες η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας θα' χει για έδρα της την Τρίπολη.

Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου, για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τρίπολης, με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη της Τρίπολης.

Η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας βρίσκεται σταθμευμένη μπροστά από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, όπου θα παραμείνει για τους επόμενους περίπου δύο μήνες.

Γυναίκες της περιοχής μας μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εξεταστούν εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια, αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2710.233351 Δήμος Τρίπολης και 2713.610243 Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Από το σημείο που γίνονται οι εξετάσεις, προχώρησε σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο.

Ο κ. Τζιούμης σημείωσε: "Είναι μια δράση που διοργανώνουμε μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλες οι γυναίκες του Δήμου Τρίπολης μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εξεταστούν προληπτικά για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, δύο από τους πιο συχνούς καρκίνους για τις γυναίκες.

Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές, όποτε τέτοιες δράσεις που είναι και δωρεάν, ο Δήμος Τρίπολης τις στηρίζει. Ήδη, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από τις γυναίκες της περιοχής μας.

Η μονάδα θα είναι εδώ για περίπου δύο μήνες και ανάλογα τη ζήτηση, μπορεί να παραταθεί. Να δώσω συγχαρητήρια στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ, ενώ η συνεργασία με τον κ. Διαμαντόπουλο και την Περιφέρεια είναι άριστη. Να πω ευχαριστώ και στη ΔΕΥΑΤ για τη  δουλειά που έκανε για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.