Επικαιροτητα

Δικαστική απόφαση βάζει "φρένο" σε εγκατάσταση στο Αθήναιο

Για θετική, κατ' αρχήν, δικαστική απόφαση κάνε λόγο η Επιτροπή Αγώνα της Δ.Ε Βαλτετσίου, που ζητεί ένταση της προσπάθειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Καμία επανάπαυση – κανένα εφησυχασμός

Η καθολική αντίδραση των κατοίκων στο Αθήναιο και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου, συνέβαλε στη θετική κατ’ αρχήν δικαστική απόφαση για σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.

Καμία επανάπαυση – κανένα εφησυχασμός, να ενταθεί τώρα ο αγώνας για:

-Οριστική παύση λειτουργίας της ρυπογόνας μονάδας.

-Να ξηλωθούν τώρα και να απομακρυνθούν τα μηχανήματα.

-Να μην εγκατασταθούν στην περιοχή άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικών μονάδων, βιοαέριο, καύση απορριμμάτων, πυρινελαιουργείων, Α.Π.Ε., κλπ.

-Μέτρα στήριξης στη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, έργα βελτίωσης της δυνατότητας ύδρευσης – άρδευσης και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επιδεινωθούν οι ήδη δύσκολες συνθήκες από τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις ρυπογόνες δραστηριότητες.

-Σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει τώρα σε μετρήσεις να καταγραφούν σε βάση δεδομένων όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα για τα νερά για να μπορούν στην πορεία να γίνονται συγκρίσεις.

-Απόκρουση των συνεπειών από τη λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη.

Η Επιτροπή αγώνα.

Γούργαρης Βαγγέλης, Δημοτικός Σύμβουλος
Δημόπουλος Σπύρος, κάτοικος Αθήναιου πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
Κοτσίρος Νίκος, μέλος Δημοτικής Κοινότητας
Τσάγκαρης Νίκος, κάτοικος Αθήναιου πρώην Πρόεδρος Κοινότητας
Τσελάς Νίκος, Πρόεδρος Κοινότητας Δάφνης - Μανιάτη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.