Επικαιροτητα

"Συνεχίζουμε την προσπάθεια για νέα έργα, στην πόλη και στα χωριά μας"

Φωτογραφία: tripolis.gr

Τέσσερα νέα έργα στον Δ. Τρίπολης ανακοίνωσε σήμερα (31/03) ο Κώστας Τζιούμης. Μεταξύ αυτών η πλήρης αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός της Βίλας Τουρκοβασίλη.

Μία νέα ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 31/3/2023 στο Δημαρχείου Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος τόνισε: "Πρόκειται ουσιαστικά για τέσσερα υποέργα. Το πρώτο υποέργο με προϋπολογισμό 1.150.000 € είναι η πλήρης αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός της Βίλας Τουρκοβασίλη. Θα δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονος πολυχώρος Πολιτισμού, ώστε η Τρίπολη να αποκτήσει μια ακόμα σημαντική υποδομή.

Το δεύτερο υποέργο είναι η κατασκευή στη θέση «Αλώνια» (δίπλα στο παλαιό Δημαρχείο Τεγέας, στο Στάδιο) ενός πολυχώρου πολλαπλών δράσεων. Ήταν ζητούμενο της Τεγέας για πολλά χρόνια. Το έργο έχει προϋπολογισμό 820.000 ευρώ.

Το τρίτο υποέργο είναι η ανάπλαση της πλατείας Αγίας Βαρβάρας, μια από τις παλαιότερες πλατείες της πόλης μας. Εκεί, θα γίνει μια ανάπλαση, χωρίς να κοπούν δένδρα. Αυτό το υποέργο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Το τέταρτο υποέργο 300.000 ευρώ περιλαμβάνει ψηφιακές εφαρμογές, ώστε οι πλατείες και η Βίλα να είναι σύγχρονες με ψηφιακά μέσα.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους, από οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο. Ήδη, τα χρήματα που έχουν έρθει μέσα στη θητεία μας, από προγράμματα, είναι 30-35.000.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον Δήμο μας.

Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης θα δημοπρατηθούν άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, την προσπάθεια για νέα έργα, στην πόλη και στα χωριά μας".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.