Επικαιροτητα

"Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει τον φράχτη στον Έβρο"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει τον Φράχτη στον Έβρο – Ας έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο να πει ότι διαφωνεί

Εθνική προτεραιότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος την κατασκευή του Φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να ολοκληρώσει το έργο και στα 140 χλμ της μεθορίου εάν χρειαστεί και μόνο με εθνικούς πόρους.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μια του Νότη, μια του Χιώτη» με τους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στον Έβρο για να υπογράψει την επέκταση κατά 35 χλμ του Φράχτη, διευκρίνισε ότι δεν έχει χαθεί η μάχη για χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε. Το θέμα, σημείωσε είναι ανοιχτό καθώς μια σειρά κρατών στην Ευρώπη που δέχονται τις πιέσεις του μεταναστευτικού και αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα ασφάλειας, αντιλαμβάνονται την οξύτητα του προβλήματος και θέλουν να συνδράμουν. Κατανοούν δε, ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης και εγγυάται την ασφάλειά της. 

Υπενθύμισε δε ότι οι πρέσβεις των κρατών  μελών της Ε.Ε. που ξεναγήθηκαν προ μηνός από τον ίδιο στον Έβρο, είδαν από κοντά τις συνθήκες και την αναγκαιότητα του έργου. Ο υπουργός σημείωσε δε ότι υπάρχουν έργα, όπως τα ηλεκτρονικά συστήματα, που συνοδεύουν ένα τόσο μεγάλο κατασκευαστικό έργο, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρείται ακροδεξιά ατζέντα η προάσπιση των συνόρων της πατρίδας μας και να μην ξέρουμε ποιοι μπαίνουν στη χώρα, κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τις κραυγές περί ακροδεξιάς ατζέντας. Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι το 2022 απετράπη η παράνομη είσοδος στη χώρα 265.000 μεταναστών, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπήρχε ο Φράχτης ως αποτρεπτικό εμπόδιο και η φύλαξη της μεθορίου από συνοριοφύλακες, το μήνυμα θα ήταν διαφορετικό και εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες θα είχαν εισέλθει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που είναι και ο τελικός προορισμός.  

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να επαναληφθούν οι εικόνες εξαθλίωσης της Ειδομένης και της Μόρια που εξέθεταν τη χώρα μας διεθνώς. Επανέλαβε ότι οι ακραίες φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που τίθενται τόσο σκληρά απέναντι στον Φράχτη θα έπρεπε να απομακρυνθούν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εξέφρασε τη λύπη του γιατί ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται μαζί τους. «Ας αλλάξουν πορεία, είναι απομονωμένοι από την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων», είπε.

Τόνισε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στερούνται λογικής και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάψει να αλληθωρίζει, ιδιαίτερα σε θέματα στα οποία στο παρελθόν είχε πιο καθαρές θέσεις».  Θύμισε ότι ο Φράχτης ξεκίνησε σε περίοδο ΠΑΣΟΚ και έθεσε το ερώτημα αν τώρα έχει μετανιώσει.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές διαδικασίες είπε ότι οι διαδικασίες ασύλου λειτουργούν κανονικά και τηρείται το Διεθνές Δίκαιο,  επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι τόπος υποδοχής μαζικής παράνομης μετανάστευσης η Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει τα χαρακτηριστικά κατάλυσης του κράτους».

Κλείνοντας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το έργο: «είναι εθνική προτεραιότητα και οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν, να το υποστηρίξουν και να σταματήσουν να λένε ψέματα, να σταματήσουν να συκοφαντούν, να σταματήσουν να μιλάνε για ατζέντες. Όταν μιλάμε για την ασφάλεια της χώρας, δεν μπορεί να παίζει κανείς τους».

Το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Τμήμα  Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

(Δ.Τ.)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.