Επικαιροτητα

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Δημητσανίτη Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε'

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο Εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ ήταν και ένας άνθρωπος-πρότυπο ήθους για κλήρο και λαό, ανάφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή των Βαΐων,  από το ΔΣ της Αδελφότητας Δημητσανιτών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών και περιλάμβαναν Θεία Λειτουργία και δέηση για τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη μας, ο οποίος γεννήθηκε στη Δημητσάνα και απαγχονίστηκε τη 10η Απριλίου 1821, ανήμερα Πάσχα.

Τιμώντας την μνήμη του Γρηγορίου Ε’, τιμάμε τον τρεις φορές Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον Εθνομάρτυρα Πατριάρχη, τον Πατριάρχη που ανακηρύχθηκε Άγιος, ανέφερα  συμπληρώνοντας πως Η Εκκλησία και οι ιερείς της είχαν την δική τους μεγάλη συμμετοχή στην Επανάσταση του 1821 και στον Αγώνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, ενώ τόνισα πως Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ ήταν ένας δραστήριος Πατριάρχης που ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για θέματα Παιδείας, ενώ ασχολήθηκε με τη στέγαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και διαρρύθμισε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Καταλήγοντας ανέφερα πως Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ ήταν ένας άνθρωπος-πρότυπο ήθους για τους κληρικούς και το λαό την εποχή που έζησε, αλλά και για εμάς σήμερα και οφείλουμε όλοι, να μην ξεχνάμε τις προσωπικότητες αυτές , αλλά να τις τιμούμε με εκδηλώσεις σαν αυτή που κάνει σήμερα, η Αδελφότητα Δημητσανιτών, αλλά και επισκεπτόμενοι την οικία του στη Δημητσάνα, που λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό Μουσείο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.