Επικαιροτητα

Περιφερειακό Συμβούλιο: Εγκώμια Νίκα προς Γιαννακούρα

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου σε χώρο της σχολής της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Αρκαδίας- Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023

Μετά την αποτυχημένη.."απόπειρά" του να συνεδριάσει την περασμένη Πέμπτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο "εγκαινίασε" σήμερα το νέο χώρο διεξαγωγής των συνεδριάσεων, επί της οδού Καλαμών 113, στην Τρίπολη.

Όπως είπε και ο Πρόεδρος του σώματος, κ. Ιωάννης Μαλτέζος, η αίθουσα διεξαγωγής των συνεδριάσεων- λόγω της μορφολογίας της- καθιστά "εκωφφαντική" κάθε "οχλαγωγία", κατά συνέπεια ζήτησε να γίνεται σεβαστός ο κάθε ομιλητής και να μην υπάρχουν διαξιφισμοί ούτε καν διάλογοι, εφόσον είναι δυνατό.

Η αποψινή συνεδρίαση διεξάγεται μέσα σε, σχετικά, ήρεμο κλίμα, ίσως λόγω και της ημέρας. 

Εγκώμια προς τους παραιτηθέντες Ευάγγελο Γιαννακούρα και Ντία Τζανετέα

"Προεξάρχοντος" του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, όλες οι Περιφερειακές Παρατάξεις, σχεδόν, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Γιαννακούρα και την κυρία Τζανετέα, οι οποίοι θα "δοκιμαστούν" σε Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές (Σπάρτη), αντίστοιχα.

Ο κ. Νίκας, μάλιστα, είπε πως "αισθάνεται κοντά του, πολιτικά" τον κ. Γιαννακούρα, λέγοντας πως εκπροσωπεί τον "ορεινό, μαχητικό Αρκά". 

Γιαννακούρας: Για μένα πολιτική είναι μόνο προσφορά

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας "αποχαιρετώντας" το Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε πως θέλει να προσφέρει περισσότερα στους Αρκάδες και θα προσπαθήσει να το επιτύχει μέσω των Βουλευτικών Εκλογών, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον επικεφαλής της "Νέα Πελοποννήσου", Πέτρο Τατούλη. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους μίλησαν με εγκωμιαστικά λόγια γι' αυτόν. 

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν την Π.Ε. Αρκαδίας- και αναμένεται να εγκριθούν, καθώς είναι ήδη εγκεκριμμένα από τις αρμόδιες Επιτροπές- είναι τα εξής:

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 55MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού» της εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε. στη θέση «Κυπαρίσσια» της ΔΕ Μεγαλόπολης και Γόρτυνος του Δ. Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας (ΠΕΤ: 2206794923).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων Υλοποίησης έργων Τεχνικού Προγράμματος και ΠΔΑ - ΠΔΕ

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Β. Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που αφορά την πράξη «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ν. Κυνουρίας, για το έργο «Συντήρηση –βελτίωση – αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, για το έργο «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Τρίπολης».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Β. Κυνουρίας, για το έργο «Κατασκευή – συντήρηση κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Περδικόβρυσης».

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης για το έργο «Κατασκευή νέων και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ΤΚ Σκοπής Δ. Τρίπολης».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το έργο «Διαμόρφωση χώρου και εργασίες υποδομών γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στην ΤΚ Αγίου Πέτρου Δ. Βόρειας Κυνουρίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Β. Κυνουρίας και του Μορφωτικού Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου «Αχιλλέας Παραλίου Άστρους» για το έργο «Κατασκευή νέων υποδομών στο Αθλητικό Κέντρο Παράλιου Άστρους».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Β. Κυνουρίας, για το έργο «Επείγοντα έργα αποκατάστασης επικινδυνότητας Πύργου Σαραντάρη στην ΤΚ Αγ. Ανδρέα Δήμου Β. Κυνουρίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.