Επικαιροτητα

Τετραήμερη παράταση λειτουργίας για τη μονάδα στο Αθήναιο

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Έως τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης της Μονάδας. 

Προθεσμία 4 ημερών -και συγκεκριμένα έως την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου- δίνεται με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη συνέχιση λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (Rendering) της εταιρείας “Fargeco Hellas” ΕΠΕ, στην περιοχή του Αθήναιου.

Η 4ήμερη παράταση λειτουργίας δόθηκε με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας και αφορά αποκλειστικά στην απόλυτη ανάγκη να βιομηχανοποιηθούν οι ποσότητες των ζωικών υποπροϊόντων που βρέθηκαν στο χώρο της πιο πάνω μονάδας, προκειμένου να διασφαλιστούν η δημόσια υγεία, η υγεία των ζώων και το περιβάλλον.

Οπως είναι γνωστό, ο περιφερειάρχης έχει ήδη δημοσιοποιήσει προηγούμενη απόφασή του -σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας- για την αναστολή εκτέλεσης έγκρισης εγκατάστασης της πιο πάνω μονάδας:

"Η Περιφέρεια θα τηρήσει όσα προβλέπει στην απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα", τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.