Επικαιροτητα

Τζιούμης: "Δημιουργήσαμε μια σύγχρονη ιστοσελίδα που βελτιώνει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των δημοτών μας και διευρύνει τη διαφάνεια"

Στην παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Τρίπολης (www.tripolis.gr) προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον ανάδοχο του έργου, κ. Γιώργο Περδικούλη.

Τις τελευταίες ημέρες, η ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης έχει αλλάξει και λειτουργεί με τη νέα της μορφή.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η προηγούμενη ιστοσελίδα είχε σχεδιαστεί πριν από σχεδόν 10 χρόνια και εθεωρείτο απαρχαιωμένη, από πλευράς τεχνολογίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιούμης σημείωσε: «Εμείς προσπαθήσαμε, στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατότητων, να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ιστοσελίδα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών από τον Δήμο. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές, από μια εταιρεία που έχει βραβευτεί για ανάλογα έργα. Είναι συμβατή με όλες τις συσκευές και διευκολύνει την προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκτός από την ενότητα για τα νέα ή τις εκδηλώσεις, υπάρχει μια μεγάλη ενότητα που λέγεται «Οδηγός Πολιτών». Σκοπός είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εξυπηρετηθούν ή να ενημερωθούν από τον Δήμο, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν στον Δήμο.Έχουν συμπεριληφθεί και όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας. Θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Έχουν προστεθεί δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες «Βελτιώνω τον Δήμο μου και «Βοηθάω τον Δήμο μου». Κάθε πολίτης μπορεί να μπει και να αναφέρει προβλήματα στη γειτονιά του, στο χωριό του και προτάσεις.

Επιπλέον, μπαίνει μια νέα υπηρεσία, όπου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, θα μπορεί κάποιος να συνδεθεί με τη θυρίδα του ΚΕΠ για να μπορεί να πάρει μια σειρά από πιστοποιητικά από το σπίτι του.

Δέσμευσή μας να υπηρετούμε τους συνδημότες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που έγινε διότι θα βελτιώσει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των δημοτών μας και θα διευρύνει τη διαφάνεια».

Η Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ολοκλήρωση της νέας ιστοσελίδας του, που σχεδιάστηκε για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ του Δήμου και των πολιτών.

Η νέα ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Είναι γρήγορη, συμβατή με κάθε κινητή συσκευή και φιλική προς τον χρήστη, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα είναι βελτιστοποιημένη με το πρότυπο WCAG, εξασφαλίζοντας καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διαθέτει μία ενότητα νέων και εκδηλώσεων και έναν οδηγό πολιτών που παρέχει πληροφορίες για διάφορα θέματα όπως: αθλητισμός, πολιτισμός, παιδιά, κοινωνική αλληλεγγύη, 3η ηλικία, δια βίου μάθηση, αδέσποτα, λαϊκές αγορές, στάθμευση, πολιτική προστασία και ψηφιακές εφαρμογές.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

Το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες: "Βελτιώνω τον Δήμο μου" και "Βοηθάω τον Δήμο μου".

Η υπηρεσία «Βελτιώνω τον Δήμο μου» δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναφέρουν τυχόν ζημιές ή προβλήματα στις υποδομές του Δήμου όπου ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία.

Η υπηρεσία «Βοηθάω τον Δήμο μου» δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που θέλουν να δωρίσουν ή να βοηθήσουν άτομα που έχουν ανάγκη να συμπληρώσουν μια φόρμα που ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη στον Δήμο μας.

«Η νέα ιστοσελίδα θα βελτιώσει τη λειτουργία του Δήμου, θα ενισχύσει τη διαφάνεια και θα κάνει την πρόσβαση στις δημοτικές υπηρεσίες πιο εύκολη», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Η ολοκλήρωση της νέας ιστοσελίδας αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Δήμου για συνεχή βελτίωση και καινοτομία.

Οι πολίτες καλούνται να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα και να εξερευνήσουν τις λειτουργίες της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες της, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.tripolis.gr.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.