Επικαιροτητα

Τζιούμης: "Δημιουργήσαμε νέες δομές για τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο Τρίπολης"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Ημερίδα με θέμα «Τα Δικαιώματα και οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους. Ο Ρόλος των Τοπικών Αρχών, των Κοινωνικών Εταίρων και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποίησε η ΕΣΑμεΑ, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην ημερίδα παρέστη και μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι: "Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια, η αναπηρία αντιμετωπιζόταν στην ελληνική κοινωνία, ως στίγμα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα προόδου.

Προσπαθούμε τα άτομα με αναπηρία να είναι πλήρως ισότιμα στην κοινωνία και στην εργασία, ώστε ο όλοι οι άνθρωποι να έχουν τις ίδιες προοπτικές.

Έχουν γίνει πολλά βήματα, αλλά ο στόχος της πλήρους και ισότιμης πρόσβασης παντού, δεν έχει επιτευχθεί. Υπάρχει θέληση, αλλά όλα αυτά απαιτούν προσαρμογές και αλλαγές που με τη σειρά τους, απαιτούν χρήματα και χρόνο.

Στα περισσότερα σημεία της πόλης, δεν έχει τη δυνατότητα ένας άνθρωπος με αναπηρία να πάει παντού. Είμαστε μια παλιά πόλη, με προβλήματα στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους.

Μέσα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τις χρηματοδοτήσεις, τα τελευταία 10-15 χρόνια, για κάθε νέο έργο είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστεί πλήρης προσβασιμότητα για όλα τα άτομα με αναπηρία. Αυτό γίνεται και στον Δήμο Τρίπολης.

Η πρόκληση για τα επόμενα χρόνια είναι αυτό να επεκταθεί σε όλη την πόλη και σε όλα τα χωριά.

Εμείς ως δημοτική αρχή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε δομές που έλειπαν, όπως το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το Κέντρο Κοινότητας, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παλαιότερα δεν είχαν.

Το αισιόδοξο είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την κορυφή του Κράτους ως και τον τελευταίο δήμαρχο να προωθηθεί αυτό το σχέδιο."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.