Επικαιροτητα

Τρίπολη: Δημιουργούνται τρεις νέοι κόμβοι στην οδό Ναυπλίου

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Υπεγράφη το συμφωνητικό του έργου από τον Παναγιώτη Νίκα και τον ανάδοχο.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, χθες Πέμπτη 4 Μαΐου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το  ποσού 1.311.840,50 ευρώ συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου κατασκευής τριων κόμβων στη συμβολή παραδρόμων δυτικά και ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας με την οδό Ναυπλίου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Το προϋπολογισμού δημοπράτησης 2.250.000 ευρώ έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αφορά ειδικότερα στην κατασκευή κυκλικών κόμβων οι οποίοι θα συνδέουν τους παράδρομους του αυτοκινητόδρομου Α7, δηλαδή του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, με την εθνική οδό Αργους – Ναυπλίου, η οποία στο τμήμα της που βρίσκεται εντός της Τρίπολης ονομάζεται οδός Ναυπλίου.

Η κατασκευή των κόμβων για τη σύνδεση των παράδρομων είναι απαραίτητη καθώς σήμερα οι παράδρομοι, τόσο δυτικά όσο και ανατολικά του αυτοκινητόδρομου, διακόπτονται από την εθνική οδό Αργους – Ναυπλίου, ενώ δεν συνδέονται ούτε με την εθνική οδό, καθώς τα σημεία διασταύρωσής τους με αυτήν καταλήγουν σε αδιέξοδο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Με την κατασκευή δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της εθνικής οδού, ενός δυτικά και ενός ανατολικά του αυτοκινητόδρομου, οι παράδρομοι αφ’ ενός δεν θα διακόπτονται από την εθνική οδό και αφ’ ετέρου θα συνδέονται και με την ίδια την εθνική οδό λύνοντας έτσι το πρόβλημα της κυκλοφοριακής απομόνωσης των ιδιοκτησιών δυτικά και ανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο και αναβαθμίζοντας σημαντικά το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο -ο ανάδοχος του οποίου είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και να αποπερατώσει μέσα σε προθεσμία 8 μηνών- βελτιώνει λειτουργικά και αισθητικά μια ευρύτερη περιοχή η οποία σήμερα είναι παραμελημένη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την ανατολική είσοδο της Τρίπολης και σε αυτήν βρίσκονται και λειτουργούν επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι, α) δύο κυκλικοί κόμβοι επί της εθνικής οδού Αργους – Τρίπολης και ένας τρίτος στη συμβολή των τελευταίων οδών του σχεδίου πόλεως Τρίπολης – πολεοδομικής ενότητας «Κολοκοτρώνη», β) κατασκευή παράδρομων βόρεια και νότια από την εθνική οδό Αργους – Τρίπολης και γ) κατασκευή τμημάτων δύο οδών εντός σχεδίου πόλεως Τρίπολης και βελτίωση δύο αγροτικών οδών.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν χωματουργικές εργασίες και εργασίες αποξήλωσης υφιστάμενων ασφαλτικών και κρασπέδων, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων για την αποχέτευση των οδών, οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης – ασφάλισης και εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.