Επικαιροτητα

"Η νοθεία και ο αποκλεισμός των ταξικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας δεν θα περάσουν"

Δείτε τι αναφέρει το δελτίου τύπου του Σ.Ε.Ε.Ν.Π.

Η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας προσπαθεί με νόθες διαδικασίες και αποκλεισμό αντιπροσώπων ταξικών σωματείων να ελέγξει το συσχετισμό δύναμης στις ερχόμενες εκλογές 18 Ιούνη για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο. Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στις 23 Μάη βάση καταστατικού έπρεπε να συζητηθούν η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμής του, ο διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός και ο οικονομικός απολογισμός που θα προταθούν στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Κυριακής 28 Μάη 2023.

Αντί γι’ αυτό, η πλειοψηφούσα κυβερνητική παράταξη ΔΑΚΕ ενημέρωσε ότι θα καταθέσει πρόταση στη ΓΣ των αντιπροσώπων της Κυριακής για τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων που πρόσκεινται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ,  με αβάσιμες, αστήριχτες κατηγορίες και δίχως να προσκομίσουν κανένα στοιχείο !

 Αυτοί που τόλμησαν να κάνουν αυτή τη χυδαία επίθεση σε ένα από τα πιο μαχητικά, αγωνιστικά σωματεία του νομού, είναι αυτοί που κάνουν εκλογές σωματείων με νόθες διαδικασίες και υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους γι’ αυτό, είναι οι ίδιοι που αποκαλύφθηκαν οι παρατυπίες τους για την εκλογή αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι εκείνοι που δεν επιτρέπουν σε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να έχει πρόσβαση στους φακέλους των σωματείων, κατά παράβαση του καταστατικού, γιατί καταλαβαίνουν ότι θα αποκαλυφθεί πώς διεξάγουν τις εκλογές των σωματείων και πώς εκλέγουν αντιπροσώπους.

Είναι οι ίδιοι «συνδικαλιστές» που έχουν απαξιώσει τη συνδικαλιστική δράση κι οργάνωση στα μάτια των εργαζομένων, που τόσα χρόνια ήταν κολαούζοι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, που όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη έβαζαν εμπόδια στο να απεργήσουν και να κατέβουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι του νομού. Είναι η ίδια κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ στην Αρκαδία που την ημέρα που οι δρόμοι της Τρίπολης γέμισαν από απεργούς, φοιτητές, μαθητές για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, τα στελέχη της παράταξής τους βρίσκονταν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι για να νομιμοποιήσουν με νόθες διαδικασίες την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Ήταν την ίδια μέρα που έπεφτε νεκρός ένας οικοδόμος 25 χρονών σε εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο της DEMO στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

Και προφανώς στοχοποιούν τώρα το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων γιατί σε αυτό το εργοδοτικό έγκλημα δεν σώπασε αλλά ανέδειξε τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας για τα κέρδη των αφεντικών ! Ως κολαούζοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπητήριο στους χώρους εργασίας, θέλουν να αποκλείσουν κάθε διαφορετική φωνή, κάθε σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Εξάλλου το επόμενο διάστημα στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που επιχορηγούνται με ζεστό χρήμα στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης και θέλουν εργαζόμενους δίχως φωνή και οργάνωση, να μην διεκδικούν. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δεν εγγράφουν παρανόμως στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου.  Αυτός είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Στεκόμαστε δίπλα στους μαχητές αγωνιστές συναδέλφους του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων στέλνοντας μήνυμα πως η νοθεία κι ο αποκλεισμός ταξικών σωματείων δεν θα περάσει !

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιους αφήνουν να  τους εκπροσωπούν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (συνάδελφοι όλοι γνωρίζουμε πως νοθεύονται οι εκλογές των σωματείων στο χώρο της ΔΕΗ και με τι ανταλλάγματα), να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία και να πετάξουν στα σκουπίδια -εκεί που ανήκουν- τους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς κολαούζους που καμώνονται τους συνδικαλιστές.

Καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ και όλους τους εργαζόμενους του νομού Αρκαδίας να έρθουν τη Κυριακή 28  Μάη 2023, στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση και να δουν ποιοι είναι όλοι αυτοί και με ποιους τρόπους λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

 

                                                                                      Το ΔΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.