Επικαιροτητα

Στο 25% η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα

Ακολουθεί το Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

- Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων στην Τρίπολη


Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές τακτικές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, ενημερώνει τα μέλη του,  κατόπιν και επιθυμίας των περισσοτέρων,  προτείνει την Κυριακή 19 Ιουλίου τα καταστήματα να είναι κλειστά.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τα τοπικά εμπορικά καταστήματα και να επιλέξει προϊόντα, ύστερα από έρευνα αγοράς, με γνώμονα την ποιότητα και τη σχέση τελικής τιμής –έκπτωσης.


-  Ολοκληρώθηκαν οι τρεις ροές του Erasmus +


Με απόλυτη επιτυχία υλοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, τις τρείς ροές: "Κατάρτιση Υπευθυνων ΜΜΕ Τροφίμων Αρκαδίας", "Εκσυγχρονισμός στη Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση" και "Επιχειρήσεις Επεξεργασίας και Μεταποίησης Ξύλου» στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus +,  στη Βαρκελώνη - Ισπανία, στο Μπέργκαμο – Ιταλία και στο Βερολίνο – Γερμανία, αντίστοιχα.


Οι 36 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν, στο πρόγραμμα Erasmus + είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες του τομέα τους και να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους (επιχειρήσεις τροφίμων, τυποποίησης, labeling, ξύλου κ.α), αποκτώντας επιπλέον εμπειρία και τεχνογνωσία και τις νέες τάσεις στον τομέα τους ενώ και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργία τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

- Στο 25% η αδήλωτη εργασία Στην Ελλάδα


Στο 25% εκτιμάται το ποσοστό αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, στη "Διαγνωστική Έκθεση για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα" η οποία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και επικύρωσαν οι κοινωνικοί εταίροι και το υπουργείο Εργασίας. Στα μέτρα καταπολέμησης και αντιμετώπισης του προβλήματος η έκθεση προτείνει την αποθάρρυνση της «εύκολης» πρόσβασης σε μετρητά, την υποχρεωτική χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών για ποσά πάνω από τα 30 ευρώ σε κλάδους στους οποίους υπάρχει υψηλός κίνδυνος για αδήλωτες συναλλαγές, την πληρωμή του ΦΠΑ από τους αγοραστές (και όχι από τους πωλητές) κλπ.


- Παράταση έως τον Σεπτέμβριο για τα ετήσια φορολογικά πιστοποιητικά


Στην παράταση, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων φορολογικών πιστοποιητικών, που κανονικά έληγε στις 31 Ιουλίου, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η απόφαση ελήφθη λόγω της παράτασης που δόθηκε στην ημερομηνία σύγκλησης των Γενικών Συνελεύσεων των ΑΕ και ΕΠΕ (έως δύο μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015), με το ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.