Επικαιροτητα

Ανακοίνωση υποψηφίου δημάρχου Γορτυνίας Γ. Καπλάνη

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Γορτυνία: Ο “κοιμώμενος γίγαντας” και οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η Γορτυνία κατέγραψε ένα από τα πιο μεγάλα ποσοστά μείωσης πληθυσμού στην απογραφή του 2021, αφού σημείωσε μείωση ύψους πάνω από 20%. Τα αίτια πολλά, με κύρια την έλλειψη πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού.

Έρημα και ανασφαλή χωριά καταφύγια υπερηλίκων χωρίς στοιχειώδεις παροχές και δυνατότητες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια και η αστυνόμευση, το οδικό δίκτυο, τα σχολεία και οι Υπηρεσίες.

Οι παραγωγικές ηλικίες μετανάστευσαν σε άλλες περιοχές που τους προσφέρουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης όπως εργασία, Υγειονομική περίθαλψη, μόρφωση, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους νέους. 

Αν αφήσουμε αυτή την φθίνουσα πορεία να συνεχιστεί, ο τόπος μας θα πάψει να υπάρχει. Όσο είναι καιρός θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε σε κοινή προσπάθεια ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία. 

Σίγουρα γι’ αυτό ευθύνονται οι πολιτικές επιλογές του παρελθόντος και φυσικά πρέπει όλα αυτά να συζητηθούν με σοβαρότητα και σύνεση, ώστε να βρούμε όλοι μαζί τις λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον. Είναι ανάγκη να ζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε πόρο και κάθε δυνατότητα που συμβάλει στον σκοπό μας στην αποφυγή της πλήρους ερήμωσης των χωριών μας. 

Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια αλλά η εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία θα εξασφαλίζει στον υπάρχοντα πληθυσμό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και θα επαναφέρει την Γορτυνία σε αναπτυξιακή πορεία ώστε να δημιουργηθούν στις παραγωγικές ηλικίες οι κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουν στον τόπο μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αιτηθούμε την συνδρομή της Πολιτείας και Περιφέρειας κατά προτεραιότητα. Να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα και να διαμορφώσουμε νέα για την παροχή κινήτρων, για νέα προγράμματα απασχόλησης για πρόσθετα κίνητρα φορολογικά, οικονομικά, θεσμικά μέσω των οποίων θα καταστήσουμε την Γορτυνία από <<κοιμώμενο γίγαντα>> τόπο ικανό, να μπορεί ισότιμα να συμμετέχει στην αναπτυξιακή πορεία.

Ανατρέπουμε τις παλιές πρακτικές των προσωπικών εξυπηρετήσεων, της αναξιοκρατίας και των τοπικών συσχετισμών που δεν αφήνουν χρόνο να σχεδιάσουμε το μέλλον. Σήμερα κιόλας πρέπει να κάνουμε τις ανάγκες του τόπου μας και της κοινωνίας πρώτη προτεραιότητα.

Η προσπάθεια και η δραστηριοποίηση για την αποφυγή της ερήμωσης της Γορτυνίας μας ενώνει. 

Γιώργος Καπλάνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.