Επικαιροτητα

Ένα βήμα πριν από την πρωθυπουργία η Μέι

Η μία από τις δύο υποψηψίους για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον τόσο στην ηγεσία των Συντηρητικών όσο και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας αποσύρθηκε.

 

Πρόκειται για την  Άντρεα Λίντσομ η οποία ανακοίνωσε την στήριξή της στην πρώην αντίπαλό της Τερέζα Μέι η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. 

 

Η βρετανίδα υφυπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα, επειδή δεν έχει "αρκετή υποστήριξη" για να σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση. "Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να ηγηθείς του Συντηρητικού Κόμματος στην κυβέρνηση και θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να το πράξω", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

 

"Ωστόσο κατέληξα στο συμπέρασμα πως τα συμφέροντα της χώρας μας υπηρετούνται καλύτερα με τον άμεσο διορισμό ενός ισχυρού πρωθυπουργού που να έχει ισχυρή υποστήριξη. Γι' αυτό αποσύρομαι από την εκλογή ηγεσίας και εύχομαι στην Τερέζα Μέι μια σπουδαία επιτυχία".

 

Η Μέι και η Λίντσομ επρόκειτο να διεκδικήσουν την ψήφο περίπου 150.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος και το αποτέλεσμα θα ανακοινωνόταν στις 9 Σεπτεμβρίου, όμως η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Λίντσομ ανοίγει τον δρόμο για να αναλάβει η Μέι πολύ συντομότερα την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία.

 

Η Τερέζα Μέι, νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι δεν θα προσπαθήσει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις ελπίδες ορισμένων, ιδιαίτερα στους οικονομικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως οι Βρετανοί ψήφισαν για να βγουν από την Ένωση.

 

"Δεν θα μπορούσα να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα για να παραμείνουμε στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η Μέι κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον. "Brexit σημαίνει Brexit", τόνισε προσθέτοντας, "θα το κάνουμε να επιτύχει". Δήλωσε ακόμη πως το δημοψήφισμα έδειξε πόσο βαθιά είναι η επιθυμία για αλλαγή.

 

Η υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι, θα θέσει την κυβέρνηση στην υπηρεσία του "απλού εργαζόμενου λαού" για να σφυρηλατήσει μια οικονομία που θα βοηθήσει όλους.

 

Η Μέι υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τη λήψη μέτρων για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα αφεντικά και τους εργάτες.

 

"Στις επόμενες εβδομάδες, θα εκθέσω το πώς θα οδηγήσω την οικονομία μας μέσα απ' αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, πώς θα επιτύχω την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας σε όλους τους τομείς, πώς θα αντιμετωπίσω το μακροχρόνιο πρόβλημα παραγωγικότητας της Βρετανίας, πώς θα δημιουργήσω περισσότερες καλοπληρωμένες δουλειές, πώς θα διαπραγματευτώ τους καλύτερους όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και πώς θα σφυρηλατήσω έναν νέο ρόλο για μας στον κόσμο", δήλωσε απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της και δημοσιογράφους κατά την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της εκστρατείας της.

 

Πηγή: real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.