Επικαιροτητα

"Πελοπόννησος Α.Ε." ήταν και... πάει

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κι επίσημα από την πρώτη Τρίτη του Ιούνη του 2023 η αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία της Περιφέρειας αποτελεί παρελθόν.

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου θα τεθεί σε διαδικασία αδρανοποίησης η “Πελοπόννησος Α.Ε.” – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο, χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, στην υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνεδρίασή του.

Η πιο πάνω απόφαση -κι ενώ είχε προηγηθεί η έγκριση από το Δ.Σ. του οικονομικού απολογισμού εταιρικής χρήσης των ετών 2021 και 2022, όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα- σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία είναι φορολογικά σε αδράνεια καθώς δεν έχει πλέον έσοδα και ούτε παράγει έξοδα, ενώ παύει και η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της.

Οσον αφορά στο προσωπικό της “Πελοπόννησος Α.Ε.”, αυτό μετακινήθηκε στον ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” -τηρήθηκε στο ακέραιο, επομένως, η δέσμευση του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς τους εργαζόμενους στην “Πελοπόννησος Α.Ε.” ότι “κανείς δεν θα μείνει χωρίς δουλειά”.

Στο πλαίσιο της απόφασης αδρανοποίησης, μεταξύ άλλων, διασφαλίζεται το αρχείο της εν λόγω εταιρείας, αναφέρει το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.