Επικαιροτητα

Εκπροσώπους ιδιοκτητών ταξί της Γορτυνίας συνάντησε ο Π. Νίκας

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Το οδικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή και τα εν εξελίξει έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είχε τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών επιβατηγών οχημάτων δημόσιας χρήσης από τον Δήμο Γορτυνίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που κατά βάση αφορούσαν στην κατάσταση του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή της Αρκαδίας, ενώ από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε τους εν λόγω επαγγελματίες σχετικά  με τα έργα που η Περιφέρεια είτε ήδη εκτελεί, είτε ξεκινούν άμεσα, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι το προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ έργο στα χωριά της Ηραίας έχει δημοπρατηθεί, στο ανάλογου προϋπολογισμού έργο Δημητσάνα – Καρκαλού θα γίνει εγκατάσταση εργολάβου σε 1,5 μήνα, ενώ ήδη ξεκινά ο εργολάβος στο έργο Καρύταινα – Ελληνικό – Στεμνίτσα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. 

Γνωστοποίησε ακόμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ότι υπάρχει πλέον εργολάβος στο Παλούμπα – Παπαδά, έργο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, ενώ για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, Ελληνικό – Αρχαία Γόρτυνα – μονή Προδρόμου – Στεμνίτσα η εργολαβία ξεκινά στις 16 Ιουνίου με ολοκλήρωση της παρέμβασης μέσα στο καλοκαίρι, για να καταλήξει ότι υπάρχει ήδη εργολαβία στην παρέμβαση στο Καρκαλού – Σέρβου, έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης -αφού συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση τον ερχόμενο Αύγουστο- διευκρίνισε παράλληλα ότι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας υπάγεται το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ αρμοδιότητα για τους υπόλοιπους δρόμους έχει ο δήμος, στον οποίο θα πρέπει να απευθυνθούν οι εν λόγω επαγγελματίες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν τεκμηριωμένα ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις παρεμβάσεις που απαιτούνται, μπορεί να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.