Επικαιροτητα

Στα... κάγκελα ο Σύνδεσμος Δαραίων για την υλοτόμηση κυπαρισσιών

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση με αιχμές για όσους έλαβαν και υλοποίησαν τη σχετική απόφαση για την οποία, όπως κατηγορηματικά δηλώνουν, δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση!

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Ο Σύνδεσμος Δαραίων ουδέποτε εκλήθη σε κάποια δημόσια συνεδρίαση σχετική με το θέμα της υλοτομίας των κυπαρισσιών στο κοιμητήριο.

Δεν ενημερώθηκε ως πολιτιστικός φορέας του χωριού και ούτε συναποφάσισε για την εν λόγω ενέργεια με λοιπούς τοπικούς φορείς. Οποιαδήποτε αναφορά περί εμπλοκής του σωματείου σε αυτή την απόφαση είναι ανυπόστατη και ψευδής. 

Η ολοκληρωτική αποψίλωση του δάσους του κοιμητηρίου προκάλεσε έκπληξη, προβληματισμό και στεναχώρια. Η διατάραξη του οικοσύστηματος του τόπου , η προσβολή του ιστορικού μνημείου, η βίαιη παρέμβαση στον τόπο ανάπαυσης των νεκρών μας, η αναστάτωση του ψυχικού και του συναισθηματικού κόσμου των συμπατριωτών μας, η δικαιολογημένη & οργισμένη αντίδραση των Δαραίων του εξωτερικού είναι θέματα που προκαλούν λύπη και πλήττουν τον πολιτισμό μας.

Η έλλειψη διαλόγου και η μη κοινοποίηση στους κατοίκους  μιας τόσο σημαντικής απόφασης διέλυσε την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας. 

Παρακολουθώντας το χρονικό της υπόθεσης χαρακτηρίζουμε την απόφαση αυτή άσεμνη, αδικαιολόγητη,βιαστική,τραγική και επιπόλαια και καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενδεχόμενη παράτυπη ή παράνομη πρακτική που οδήγησε στην καταστροφή του δάσους.

Λυπούμεθα που οι υπεύθυνοι φορείς του χωριού αγνόησαν ανερυθρίαστα τις λογικές ενστάσεις μεγάλου ποσοστού κατοίκων λειτουργώντας τουλάχιστον ασεβώς προς το κοινό αίσθημα.

Αποδίδουμε ευθύνη στη δασική υπηρεσία της Βυτίνας που ενδεχομένως υιοθέτησε και στήριξε με συνοπτικές διαδικασίες την απόφαση  μεμονωμένων προσωπικών επιθυμιών και σκοτεινών επιδιώξεων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Ζητούμε συγγνώμη απ' όλους τους Δαραίους που δεν αντιληφθήκαμε εγκαίρως την πραγματική πρόθεση των εμπλεκομένων προκειμένου να επιμείνουμε για τη διάσωση των 280 υγιών δένδρων.

Για το ΔΣ - Συνδέσμου Δαραίων 
Η πρόεδρος 
Αντωνία Κορδοπάτη 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.