Επικαιροτητα

Τζιούμης: "Χτίζουμε συνεργασίες που ενισχύουν την εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Δύο σημαντικές και άκρως εποικοδομητικές επαφές είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κώστα Τζιούμη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα.

Πρόκειται για συναντήσεις με την CAICT (China Academy of Telecommunication Research του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορική) και με όμιλο που αφορά την οινοπαραγωγή και τον τομέα των τροφίμων.

Για την πρώτη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης υπογράμμισε ότι "εξελίσσεται μία προσπάθεια για να γίνει η Τρίπολη μία έξυπνη πόλη. Η συνεργασία με το συγκεκριμένο CAICT μπορεί να χτιστεί σταδιακά για να υπάρξει ένα όφελος για την πόλη μας".

Επίσης, υπήρξε συνάντηση με στελέχη του Ομίλου Moutai (μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στον κόσμο) .

Ειδικότερα, η συνάντηση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Ελένης Καρούντζου έγινε με τον Ding Xiongjun (Γραμματέα της Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρο της Ομάδας Kweichow Moutai) και τον Wang Xiaowei (μέλος της Κομματικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Kweichow Moutai), στο Moutai International Hotel.

Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Τρίπολης, ο Γιώργος Καγκλής και συνεργάτες του Ομίλου Μουτάι.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, ο κ. Xiongjun καλωσόρισε θερμά τον Δήμαρχο Τρίπολης και την αντιπροσωπεία του Δήμου και υπογράμμισε ότι στο μέλλον, η Moutai είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει επωφελείς πολιτιστικές ανταλλαγές και δραστηριότητες κοινής ωφέλειας με την Τρίπολη και να επεκτείνει τη φήμη και την επιρροή της μάρκας Moutai στην Ελλάδα η οποία θεωρείται μια από τις φημισμένες οινοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι ο συμπατριώτης μας κ. Γιώργος Κάγκλης έχει μακροχρόνια σχέση συνεργασίας και έχει συμβάλει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης δήλωσε: "Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Και στην δική μας περιοχή γίνεται παραγωγή οίνου, υπάρχουν αρκετά οινοποιεία που παράγουν κρασί και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να υπάρξει μια ανταλλαγή επισκέψεων.

Η παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα έχει ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια.

Προσκαλώ τον κ. Πρόεδρο και τους συνεργάτες του να επισκεφθούν την Τρίπολη. Τον Σεπτέμβριο γιορτάζουμε κάθε χρόνο την Απελευθέρωση της Τρίπολης από τους Τούρκους. Η Τρίπολη πρωτοστάτησε στην Ελληνική Επανάσταση πριν από 200+2 χρόνια.

Ελπίζω ότι ο Όμιλος Moutai και ο Δήμος Τρίπολης να μπορέσουν από κοινού να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την οικονομία και το εμπόριο, να ενισχύσουν την επικοινωνία και τις ανταλλαγές και να επιδιώξουν αμοιβαίο όφελος και αποτελέσματα."

Στο τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης αντάλλαξε συμβολικά δώρα με τον κ. Xiongjun.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.