Επικαιροτητα

Επιτυχημένη η σύμπραξη Επιμελητηρίου Αρκαδίας-ΠΑ.ΠΕΛ.

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων ο κύκλος ημερίδων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Ιουνίου ο κύκλος ενημερωτικών ημερίδων, που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο του «Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & την Επιστήμη».

Στην τέταρτη και τελευταία ημερίδα ο εισηγητής Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός, με θέμα: «Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός» κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με την παρουσίαση των λειτουργιών του εργαστηρίου του σύμπαντος και την ανάλυση των ακραίων αστρικών και συμπαντικών φαινομένων. 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση.

Μετά το πέρας της ημερίδας, έγινε ο καθιερωμένος διαγωνισμός με αναμνηστικά δώρα από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. 

Η άρτια συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεχίζεται με δράσεις που θα διοργανωθούν από κοινού το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Μήνας αφιερωμένος στην Τεχνολογία & την Επιστήμη» είναι: 

Τετάρτη 3 Μαΐου, 19:00
«Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε»
Γεώργιος Γέρμανος, Ειδικός στην πρόληψη και στη διερεύνηση κυβερνοεγκλημάτων, Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.

Τετάρτη 24 Μαΐου, 19:00
«4 bit ιστορίας: ασυνήθιστα συμβάντα που επηρέασαν τον κόσμο της πληροφορικής»
Δρ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος, Ειδικός σε θέματα διαχείρισης πληροφορίας, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Πέμπτη 1 Ιουνίου, 19:00
«Ο μαγικός κόσμος του διαδικτύου των πραγμάτων: τι είναι οι έξυπνες συσκευές;»
Δρ. Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Ειδικός στα πληροφοριακά συστήματα, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 19:00
«Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός»
Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός, Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.