Επικαιροτητα

ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ: Το φράγμα του Ασωπού και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Επερώτηση με θέμα την πορεία του έργου "Κατασκευή φράγματος Ασωπού και την καταβολή των δεδουλευμένων στο έργο" κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση...

 

 

Αναλυτικά το κείμενο της επερώτησης:

 

Επανερχόμαστε στο έργο "κατασκευή φράγματος Ασωπού" αφού ένα χρόνο τώρα, δεν έχει ξεκινήσει το έργο, και δεν έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι, για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

 

Δεκαετίες τώρα, οι κάτοικοι της Κορινθίας εμπαίζονται από τις κυβερνήσεις, τις Τοπικές και Νομαρχιακές Διοικήσεις με το συγκεκριμένο έργο. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης που παρουσιάζονται όχι μόνο στην Κορινθία αλλά και στη γειτονική Αργολίδα, το έργο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, που φαίνεται να μην αντιμετωπίζεται με την ανάλογη υπευθυνότητα από την Περιφέρεια, αλλά και από την Κυβέρνηση. Ένα απέραντο εργοτάξιο διατείνεται η Περιφέρεια ότι είναι η Πελοπόννησος. Ξεκινάει η δίκαιη ανάπτυξη μας πιπιλίζει η κυβέρνηση της αριστεράς και ο κ. Τσίπρας.

 

Έργα τέτοια όμως ζωτικής σημασίας, για τους αγρότες της Κορινθίας, που δεν έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια τους που πληρώνουν πανάκριβα και το ρεύμα και το νερό για ένα στοιχειώδες πότισμα των καλλιεργειών, τέτοια έργα είναι στοιχειωμένα και στις καλένδες.

 

Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια και από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γραπτό ιστορικό του έργου, όπου να δίνονται αναλυτικά στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του έργου, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, τους λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί, και όσους τυχόν εκκρεμούν, τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων που δεν έχουν καταβληθεί, και εσείς σαν Διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων αρνείστε να μας δώσετε αυτά τα στοιχεία.

 

Ερωτάσθε λοιπόν:

• Γιατί αρνείστε να δώσετε τα συγκεκριμένα στοιχεία που σας ζητάμε;

• Τι γίνεται με την τελευταία επίσχεση που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στο έργο, έχουν πληρωθεί, τι προοπτική υπάρχει;

• Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί, ανταποκρίνονται στα ποσά που έχει εισπράξει ο ανάδοχος; Αληθεύει ότι έχει εκτελέσει το 15% των εργασιών, και έχει πληρωθεί για το 40%;

• Ποια η προοπτική του έργου, θα ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα, η ανάδοχος πλέον κοινοπραξία είναι σε θέση να συνεχίσει το έργο;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος

Γούργαρης Βαγγέλης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.