Επικαιροτητα

Αλεξιάδης: επαναξέταση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Θα επανεξεταστεί το όριο ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

 

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει προς το παρόν ενδεχόμενη τροποποίηση του ορίου ένταξης στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., αλλά το όριο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

 

Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης είχε θέσει το θέμα της αύξησης του ορίου για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ τζίρο στις 15.000 ευρώ. Απαντώντας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για το θέμα των αξιών επί των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι εκείνοι οι οποίοι θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα επιβαρυνθούν και πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση αντικειμενικές αξίες, που βρίσκονται κοντά ή είναι χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.