Επικαιροτητα

Απεβίωσε ο "φύλακας" του θησαυρού της Πελοποννήσου

Η ψυχή της εταιρείας διάσωσης ιστορικών αρχείων Πελοποννήσου, ένας καλοσυνάτος άνθρωπος με μεράκι για την διάσωση ανεκτίμητου αρχειακού υλικού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. 

 

 

Ο λόγος για τον Ανδρέα Κωτσιόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο έφυγε για την Αθήνα, όπου και έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Σε μεγάλη ηλικία και όντας πλέον συνταξιούχος επέστρεψε στην γενέτειρα του και αφοσιώθηκε σε ένα σπουδαίο έργο… στην διάσωση ανεκτίμητων στιγμών του παρελθόντος… στην διάσωση σπουδαίων αρχείων της Πελοποννήσου!

 

Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η εταιρεία διάσωσης ιστορικών αρχείων Πελοποννήσου…

 

Ο φύλακας λοιπόν αυτού του θησαυρού έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό…

 

Ευελπιστούμε, πως η κοινωνία και οι αρμόδιοι για μια φορά θα βγουν γρήγορα από την αναλγησία, που διακρίνει τα πάντα στην χώρα μας και θα φροντίσουν να προστατευθεί αυτός ο θησαυρός, που με τόσο κόπο κατάφερε να συγκεντρώσει ένας συμπολίτης μας…

 

Ευελπιστούμε, να μην καταλήξει στα αζήτητα το αρχειακό υλικό και να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιοι για τη διάσωση τόσο των αρχείων όσο και του κτιρίου, όπου στεγάζονται, μιας που πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά κτίρια της Τρίπολης..

 

Η κηδεία του Ανδρέα Κωτσιόπουλου θα γίνει την Δευτέρα (02/11) στις 15:00 στην εκκλησία του Άγιου Δημήτρη.

 

(Φωτογραφίες από την Ομάδα Έλευσις)

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.