Επικαιροτητα

Market Pass: Επεκτείνεται έως τον Οκτώβριο

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Παράταση έως τον Οκτώβριο του Market Pass προβλέπει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας στη Βουλή.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, ενώ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια όπως και το ύψος της ενίσχυσης: από 22 έως 100 ευρώ το μήνα. Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου, με τους δικαιούχους να λαμβάνουν διπλή δόση.Πώς θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση, από την αρχή που ισχύει το μέτρο, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις καθώς θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα. Επίσης, όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Market Pass

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Συγκεκριμένα σε:

Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ

Κρεοπωλεία

Καταστήματα ζαχαροπλαστικής

Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων

Αρτοποιεία

Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε e-shop συναφών επιχειρήσεων.

Πηγή: ethnos.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.