Επικαιροτητα

Πρόταση για κοινωνικό φροντιστήριο στην Τρίπολη

Την πρόταση για την ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Τρίπολης κατέθεσε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (02/10).

 

 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Τσιαμούλο:

 

Είναι γνωστό ότι πολλές οικογένειες με παιδιά ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των εφαρμοζόμενων δημοσιονομικών πολιτικών των τελευ¬ταίων χρόνων. Βασική σημερινή ανάγκη της οικογένειας αποτελεί η ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών της.

 

Η Δημοτική Παράταξη "Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα" έχοντας υπόψη, αφενός τις πραγματικές συνθήκες στο χώρο της εκπαίδευσης και αφετέρου τη μη υλοποίηση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας από το Κράτος, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 02-11-2015 την πρόταση για   ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο με στόχους τη διδακτική στήριξη και την προσφορά ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Τρίπολης:

 

Στόχος: Κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και  Ισότητα στη μάθηση και πρόοδο όλων των μαθητών του Δήμου μας.

 

Περιλαμβάνει: 

1. Οργάνωση τμημάτων μελέτης για μαθητές δημοτικών σχολείων.

2. Υποστήριξη σε φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, φυσική , χημεία και άλλα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

3. Ξενόγλωσσα μαθήματα. 

 

• Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες σε σχολικές μονάδες του Δήμου.

• Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

• Η Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης και ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών μπορούν να βοηθήσουν με την  τεχνογνωσία τους και ενδεχομένως, εάν και εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρός, με την προσφορά υποτροφιών στα φροντιστήριά τους.

 

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο:

1. Συνολικό εισόδημα των γονέων

2. Οικογενειακή κατάσταση ( Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Μονογονεικές οικογένειες )

3.Κοινωνικά προβλήματα ( Άποροι )

4. Ανεργία ( Μακροχρόνια άνεργοι )

5. Προβλήματα υγείας/αναπηρίες

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγχουν κατά πόσο τηρούνται τα θεσπισθέντα κριτήρια και θα επιλέγουν τους υποψηφίους για ένταξη .

 

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.