Επικαιροτητα

Ο Δήμος Β. Κυνουρίας αποκτά το δικό του φωτοβολταϊκό σταθμό

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Για εξοικονόμηση για τον δήμο ύψους 150 χιλιάδων ευρώ ετησίως γίνεται σχετικά λόγος.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης αναφέρει:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 κWp στον Δήμο Β. Κυνουρίας» στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.091.200,00€ και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 930.000,00€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους.

👉 Για άλλη μια φορά πρωτοπορούμε πανελλαδικά καθώς είμαστε ένας από τους πρώτους Δήμους που προχωράει στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού, ιδιοκτησίας του Δήμου. Με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού η παραγωγή του θα συμψηφίζεται με την κατανάλωση όλων των δημοτικών μετρητών και έτσι ο Δήμος θα καταστεί σχεδόν ενεργειακά αυτόνομος.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στόχος μας ήταν η μείωση των πάγιων δαπανών και η οικονομική οργάνωσή του. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό και με σεβασμό στο περιβάλλον είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με συντονισμένες προσπάθειες εδώ και αρκετούς μήνες εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του σταθμού.

Με σχέδιο, όραμα, υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά καταφέραμε την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο μας καθώς από τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό θα παράγεται ετησίως το 80% της κατανάλωσης του φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων και των δημοτικών κτιρίων ενώ θα εξοικονομούνται περίπου 150.000,00€ ετησίως.

Γιώργος Καμπύλης
#vkbrosta #synexizoumeypeythina 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.