Επικαιροτητα

Χαμόγελα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για την προδημοσίευση δύο δράσεων

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, μέσω του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής για την προδημοσίευση των δύο δράσεων ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, μέσω του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

"Πρόκειται για τις δράσεις που ουσιαστικά ενεργοποιούν το πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης" δήλωσε ο κ. Τρουπής και σημείωσε ότι "για να γίνει αυτό πραγματικότητα υπήρξε και υπάρχει στενή και διαρκής συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό ΔΑΜ κ. Παπαθανάση και την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως επίσης και των λοιπών Επιμελητηρίων στις άλλες περιοχές του προγράμματος".

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε επίσης "εξ αρχής είδαμε το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης ως ευκαιρία. Οι χρηματοδοτικοί του πόροι είναι πρωτόγνωροι για τις περιοχές εφαρμογής του (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας). Αντιλαμβανόμενοι την πραγματική ανάγκη των επιχειρήσεων για ενίσχυσή τους αναλάβαμε πρωτοβουλίες και αναπτύξαμε συνεργασίες ώστε οι πόροι να μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, αποτελεσματικά και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας μας".

Ο κ. Τρουπής σημείωσε ακόμη ότι σύντομα θα προκηρυχθούν επίσημα οι δράσεις αυτές, οι οποίες είναι ευέλικτες με μεγάλο ποσοστό ενίσχυσης (70%) με μικρό προϋπολογισμό και σύντομο χρόνο υλοποίησης, χαρακτηριστικά που συνάδουν με τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

"Για πρώτη φορά μάλιστα θα ενταχθούν σε τέτοιου τύπου χρηματοδοτικά προγράμματα επιχειρήσεις που μέχρι τώρα έμεναν εκτός. Το διεκδικήσαμε με επιμονή και το πετύχαμε μέσα από την αγαστή συνεργασία μας με την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης", υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα με ακόμα μεγαλύτερους προϋπολογισμούς, όπως το καθεστώς της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν.4887/2022). Πρόσθεσε τέλος ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για να αναπτύξει δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και σύντομα θα υποβάλει νέες προτάσεις, ώριμες και έτοιμες για άμεση υλοποίηση προς όφελος των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης και της Γορτυνίας.

Την προδημοσίευση των δράσεων μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο https://eydam.gr/προδημοσίευση-δράσεων-κρατικών-ενισ/

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.