Επικαιροτητα

"Έρχεται" αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων & νοσοκομείων από πολίτες

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως θ' αφορά όσους εξυπηρετούνται από τα Κ.Ε.Π.

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε σήμερα, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Νίκη Κεραμέως. Επιπρόθετα, περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως είπε:

Ο πολίτης θα πηγαίνει στο ΚΕΠ και μόλις αποχωρήσει από αυτό  θα λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του που θα λέει:  ” Ήσουν στο τάδε  ΚΕΠ λύθηκε το πρόβλημα σου ; Είχες καλή εξυπηρέτηση; ” Δηλαδή με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο πολίτης να αποτιμήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου εάν το επιθυμεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικά τα ΚΕΠ. Και ο στόχος είναι όσο το δυνατόν να γίνονται μικρότερες ενέργειες εκ μέρους των πολιτών. Δηλαδή όσο πιο εύκολα για τον πολίτη να παίρνει  το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους:

Ο πρώτος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών. Θέλουμε η φωνή τους να ακούγεται ακόμη πιο δυνατά και ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχύσουμε, και με αυτό το μέτρο, την παρεχόμενη υπηρεσία στους πολίτες.

Ερωτώμενη εάν αυτό θα ισχύσει και για τα νοσοκομεία, απάντησε:

Ναι. Είναι ο στόχος. Είναι  ένα καινούργιο έργο, είναι μια καινούργια σύλληψη. Ο στόχος είναι να εφαρμοστεί αυτό συνολικά στο δημόσιο».  Όσον αφορά στο πότε θα εφαρμοστεί αυτό είπε πως «Ήδη ετοιμάζεται. Ο σκοπός είναι το επόμενο διάστημα αυτό  να τεθεί σε εφαρμογή.

Προσλήψεις

Το 2024 θα γίνουν 16.500 προσλήψεις στο δημόσιο. Θα γίνουν 6.500 προσλήψεις μόνο στην υγεία. Μ' ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του δημοσίου, για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις.

Πριν αναλάβει κάποιος θέση στο δημόσιο θα περνάει τεστ δεξιοτήτων. Μπαίνουν κριτήρια, οι πρώτοι 15 περνούν στην επόμενη φάση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει επιπλέον φίλτρα αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας, προκειμένου σε αυτούς τους κρίσιμους φορείς, να έχουμε τους καλύτερους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.