Επικαιροτητα

Αποζημίωση-σταλίες 718.625,47 ευρώ για το έργο "Αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου"

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου.

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση - σταλίες στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ (πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη) για το έργο "Αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου" ύψους 718.625,47 ευρώ σύμφωνα με τη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Μετά τις αισχρές μεθοδεύσεις όπως της σιωπηρής απόρριψης των απανωτών παρατάσεων, τη μη διάλυση της εργολαβίας, της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής θεμελιώθηκαν οι απαράδεκτες απαιτήσεις της εταιρείας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι για τους καπιταλιστικούς ομίλους το αστικό κράτος έχει συνέχεια. Οι προηγούμενοι μεθοδεύουν, οι τωρινοί πληρώνουν και οι επόμενοι σιωπούν και έτσι καταβάλλονται οι αισχρές διεκδικήσεις των καπιταλιστών.

Αποδεικνύεται περίτρανα η αναγκαιότητα ενός δημόσιου φορέα που θα κατασκευάζει τα δημόσια έργα υποδομών. Θα διαθέτει τα υλικά (αδρανή, σίδηρος, μπετόν κτλ.) τα μηχανήματα, θα κατανέμει σχεδιασμένα το πλούσιο και έμπειρο τεχνικό επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα σε όλες τις φάσεις του έργου (μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία). Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά και ποιοτικά έργα σε όφελος του λαού.

Διαφορετικά θα έχουμε τα γνωστά προβλήματα δρόμοι να βυθίζονται, γεφύρια να γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών να σπάνε, και από πάνω να παίρνουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι πανωπροίκια σταλίες και αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.