Επικαιροτητα

Ποδαρικό με... αλλαγές στην τιμολόγηση του ρεύματος

Φωτογραφία: enikonomia.gr

Ποιες αλλαγές θα ισχύσουν για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από 01-01-2024.

«Πρεμιέρα» κάνουν με την έλευση της νέας χρονιάς τόσο τα «χρωματιστά» τιμολόγια ενέργειας, όσο και το περιβόητο επίδομα ρεύματος: Συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν έκπτωση -με τη μορφή επιδότησης-στους λογαριασμούς ρεύματος που θα εκδοθούν το νέο έτος. Την ίδια ώρα βέβαια θα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν τα νέου τύπου τιμολόγια, με τον «πράσινο» λογαριασμό να είναι αυτός που κάνει την διαφορά.

Το ειδικό «πράσινο» τιμολόγιο, ουσιαστικά θα περιλαμβάνει δύο χρεώσεις, ενσωματωμένες σε… μία: Η μία χρέωση είναι η λεγόμενη Βασική Τιμή Προμήθειας, η οποία θα καθοριστεί από την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων). Πάνω σε αυτή τη χρέωση ο κάθε πάροχος «χτίζει» την Τελική Τιμή Προμήθειας η οποία είναι και αυτή που καλείται να πληρώσει ο πελάτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.