Επικαιροτητα

Εθελοντική αιμοδοσία από το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Μετά από την πρώτη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου της Τρίπολης και όχι μόνο, ο σύλλογος ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Παίδων" διοργανώνει τη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες...

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

 

Ο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν.Αρκαδίας ΆΞΙΟΝ ΕΤΣΙ έχοντας ως κύριο σκοπό την παροχή βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασίες (καρκίνο) και νοσηλεύονται στα παιδοογκολογικά τμήματα του νοσοκομείου Παίδων διοργανώνει την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων αποτελούμενη από δεκαμελές προσωπικό υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της αιμοδοσίας.

 

Το νοσοκομείο Παίδων - μοναδικό στην χώρα μας στις παθήσεις αυτές - φιλοξενεί για νοσηλεία παιδιά από όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες με ημερήσια κατανάλωση σε μονάδες αίματος 230 φιάλες , ετησίως δε απαιτούνται τουλάχιστον 84.000 φιάλες για τις ανάγκες των παιδιών, ενώ 350 παιδιά το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας. Η συλλογή αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών στοιχεία απαραίτητα για τα παιδιά αυτά, αποτελούν βασικούς στόχους του συλλόγου μας και επειδή η μόνη μηχανή που κατασκευάζει αίμα είναι ο ανθρώπινος μυελός των οστών, ο εθελοντής αιμοδότης συνιστά βασικό παράγοντα εκπλήρωσης της αποστολής του συλλόγου μας.

 

Γι αυτό σας παρακαλούμε να συνδράμετε την προσπάθεια μας αυτή και σας προσκαλούμε ως εθελοντές αιμοδότες στην δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία.

 

Ως απλοί πολίτες δημιουργήσαμε τον σύλλογο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, καρπό αγάπης προς τα πάσχοντα από καρκίνο παιδιά. Μόνη της η αγάπη δεν αρκεί, για να πολεμήσει κανείς τον καρκίνο. Χρειάζονται πράξεις και η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού. 

 

Για περαιτέρω πληροφόρηση:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

τηλ:6982541468 

facebook

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.