Επικαιροτητα

"Εμπόδια στους μαθητές των... ΕΠΑΛ!"

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε σε ερώτηση του ο Αρκάς βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης...

 

 

Και πάλι εναντίον των μαθητών των ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικών Λυκείων) στρέφεται το υπουργείο παιδείας – μετά τα … χιλιομετρικά εμπόδια στη μετακίνησή τους. Δεν τους επιτρέπει να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για τα Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. , μετά την περάτωση της Γ’ Λυκείου, όπως είχαν δικαίωμα μέχρι τώρα. Με τροποποίηση του Ν. 4186/93 υποχρεώνει όσους έχουν τελειώσει την  Γ΄ τάξη να … αναπαυθούν επί ένα σχολικό έτος, να μη δώσουν εισαγωγικές αμέσως, αλλά μετά από έναν ολόκληρο χρόνο! Γιατί και προς τι; Υποχρεωτική … αγρανάπαυση για παιδιά, που συνήθως προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό ή ανύπαρκτο εισόδημα; Διακριτική, αρνητική μεταχείριση σε σχέση με τους συμμαθητές τους των Γενικών Λυκείων; Το υπουργείο δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξηγήσει τα … ανεξήγητα. Αποφασίζομεν και επιβάλλομεν!

 

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., υπέβαλε σχετική ερώτηση, την οποία και παραθέτουμε. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ περιμένουν, μαζί του, απάντηση και λύση. 

 

Ακολουθεί η Ερώτηση που υποβλήθηκε στον Υπουργό Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων.                                                                                                                                           

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: Ο αποκλεισμός των μαθητών των ΕΠΑΛ από την πρόσβασή τους για εισαγωγή σε ΑΕΙ

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ σύμφωνα με τον Νόμο 4186/93 είχαν μέχρι και την προηγούμενη σχολική χρονιά το δικαίωμα πρόσβασης σε ΤΕΙ και ΑΕΙ δίνοντας εισαγωγικές εξετάσεις στην Γ Λυκείου. Αυτό ήταν ένα δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ που τους εξίσωνε με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

 

Από τον περασμένο όμως Μάιο με μια τροποποίηση του παραπάνω Νόμου η δυνατότητα- δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ μεταφέρεται την επόμενη χρονιά και ενώ οι μαθητές θα έχουν τελειώσει τη Γ Λυκείου και θα περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο. 

 

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τη σχολική κοινότητα και οι μαθητές των ΕΠΑΛ αισθάνονται διάκριση σε σχέση με αυτούς των Γενικών Λυκείων καθώς όταν ξεκίνησαν να φοιτούν στα ΕΠΑΛ τα ισχύοντα ήταν διαφορετικά.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των μαθητών των ΕΠΑΛ σε σχέση με τις εξετάσεις εισαγωγής τους στα ΑΕΙ της χώρας;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Βλάσης Κωνσταντίνος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.