Επικαιροτητα

ΣΕΒΙΠΕΤ: "ΟΧΙ" στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση με την παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, του Προέδρου του ΟΕΒ και Προέδρων γειτονικών κοινοτήτων.

Ένα βροντερό ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης είπε χθες ( 21/12/23 ) η Γενική Συνέλευση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης (ΣΕΒΙΠΕΤ ).

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νικόλαος Τότσης ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για το θέμα που έχει προκύψει και στη συνέχεια αναπτύχθηκε διάλογος για τη στάση που θα κρατήσει ο Σύνδεσμος απέναντι στο μείζον πρόβλημα που θα υπάρξει μετά την εγκατάσταση και τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Όπως έγινε γνωστό με τη λειτουργία της μονάδας θα επιβαρυνθεί σημαντικά το περιβάλλον και θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του ΟΕΒ Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και οι Πρόεδροι των γειτονικών κοινοτήτων Πελάγους, Αγίου Βασιλείου και του Νεοχωρίου. Όλοι ένωσαν τη φωνή τους και εξέφρασαν την αγωνία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για ολόκληρη την περιοχή η εγκατάσταση και η λειτουργία μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.

Παρόντες στη Γ.Σ. ήταν και εκπρόσωποι των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τόνισαν ότι με την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγική τους διαδικασία και δήλωσαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.θα αλλάξει άρδην το σχεδιασμό των επενδυτών οι οποίοι πλεόν είναι έντονα προβληματισμένοι από τις εξελίξεις.

Στο τέλος της Γ.Σ. τα μέλη του ΣΕΒΙΠΕΤ εξουσιοδότησαν τη Διοίκηση του Συνδέσμου να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της μονάδας βιοαερίου τόσο κοντα στον αστικό ιστό της Τρίπολης, να ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα (Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ ) και να τους καλέσει να πάρουν θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Εκτός από το βροντερό ΟΧΙ που είπε η Γ.Σ. των 70 επιχειρηματιών και των 500 εργαζομένων της ΒΙΠΕ Τρίπολης αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης καλώντας όλους τους μαζικούς φορείς (επιστημονικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά σωματεία) για να γίνει πιο δυνατή η φωνή και πιο αποτελεσματική η φωνή η δράση πριν να΄ναι πολύ αργά.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και σχετικό ψήφισμα της Γ.Σ. κατά της μονάδας βιοαερίου το οποίο θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νικόλαος Τότσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της Αρκαδίας και όχι μόνο.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.