Επικαιροτητα

Με εκπροσώπους του ΤΟΠ συναντήθηκε ο Δ. Πτωχός

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Βασικό πλαίσιο συζήτησης αποτέλεσαν οι προοπτικές και οι πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στα Γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Ενώσεων Ξενοδόχων της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα όπως: η διαμόρφωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, η εδραίωση των υπαρχουσών αγορών και η προοπτική διείσδυσης σε νέες αγορές-στόχους, η βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων, η αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, των δημοσίων υπηρεσιών και των διαθεσίμων τουριστικών πόρων, ο πολιτισμός , η πράσινη ανάπτυξη και η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ειδική μνεία έγινε για την στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τουρισμό, κυρίως μέσω του νέου αναπτυξιακού, του ταμείου ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, την αναβάθμιση των υφιστάμενων επιχειρήσεων διαμονής με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη δομών στήριξης των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της συνεργασίας τους με απώτερο στόχο την δυναμική προώθηση της Πελοποννήσου ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.