Επικαιροτητα

"Εκκωφαντική σιγή για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου" (pics, vid)

Φωτογραφία: arcadia938

Συνέντευξη τύπου εκπροσώπων του Κινήματος για τη Διάσωση και τη Λειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. 

Στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στην Τρίπολη, εκπρόσωποι της νεοσυσταθείσας - ή επανασυσταθείσας- επιτροπής για τη διάσωση και την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, παραχώρησαν απόψε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. 

Τα βασικά προβλήματα που τέθηκαν ήταν η σταδιακή καταστροφή των σιδηροδρομικών υποδομών στην Περιφέρεια - και όχι μόνο...-, η φαινομενική "αδιαφορία" των τοπικών αρχών, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού από κυβερνητικής πλευράς, η "δραματική" συρρίκνωση του ΟΣΕ - στην οποία και αποδόθηκε και μέρος της ευθύνης για το δυστύχημα των Τεμπών - και, εν γένει η υποβάθμιση του σιδηροδρόμου ως μέσου μεταφοράς. 

Μάλιστα, όπως επισήμανε εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπήρξε ενδιαφέρον από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, προκειμένου μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πελοπόννησο - μαζί με τις κτηριακές της υποδομές - να κηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας από την UNESCO. Το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε το 2016, πραγματοποιήθηκαν μάλιστα σχετικές εκδηλώσεις στη Ζυρίχη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας. 

Ωστόσο, οι Ελβετοί ακόμη... περιμένουν την απάντηση του ελληνικού κράτους, προκειμένου να υποβληθεί ο πλήρης φάκελος...

Σε κάθε περίπτωση, κλιμάκιο από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, συνοδεία του Ελβετού πρέσβη, θα επισκεφθούν την Πελοπόννησο στις 15 Μαρτίου.

Η επιτροπή κάλεσε πολίτες και φορείς να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία, έτσι ώστε να μην φθάσουμε, νομοτελειακά, στην πλήρη εξάρθρωση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο - και αλλού -, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία αλλά και τις τουριστικής φύσεως δυνατότητες που ακόμη διαθέτει το παραπάνω δίκτυο. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.