Επικαιροτητα

Ποιες είναι οι επόμενες πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ποιοι θα δούνε χρήματα στο λογαριασμό τους μέχρι τις 29/2 και ποιοι μέχρι τις 30/4. 

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα γίνει η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2023 -2023 έως και 1.000 ευρώ στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά  στο σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως την 31η Ιανουαρίου και έχουν καταχωρηθεί τα απαιτούμενα στοιχεία μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου. Διευκρινίζεται πως οι πολίτες για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια και τα περιουσιακά:

  • Μέχρι και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και συν 5.000 ευρώ είναι για κάθε παιδί.
  • Στις 29.000 ευρώ είναι το όριο για τη μονογονεϊκή οικογένεια.
  • Και επιπλέον 5.000 ευρώ θα είναι για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί ως κριτήριο τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του νοικοκυριού από επιχειρηματική δραστηριότητα να μην υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ , με σκοπό την καλύτερη στόχευση των δικαιούχων.

Επίσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ η αξία της ακίνητης περιουσίας (όπως υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ) για τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.