Επικαιροτητα

Σ' εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση "λογοδοσίας" του Πε. Συ. Πελοποννήσου

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου με αντικείμενο τη "λογοδοσία" εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

Πρόκειται για ένα νέο είδος συνεδρίασης που θα διεξάγεται ανά δίμηνο. Οι συνεδριάσεις αυτές αφορούν ερωτήματα που τίθενται, εντός προκαθορισμένου χρονικού ορίζοντα, από περιφερειακούς συμβούλους οιασδήποτε παράταξης. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν προβλέπεται λήψη αποφάσεων σ' αυτές τις συνεδριάσεις.

Η αποψινή, πρώτη ειδική συνεδρίαση του Πε.Συ. της Πελοποννήσου ξεκίνησε μ' ερώτηση που είχε ως εισηγητή τον κ. Κελλάρη, που ανήκει στη "Λαϊκή Συσπείρωση" , και αφορούσε θέμα του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα τη διαδικασία της δακοκτονίας. 

Μεταξύ άλλων, ο εισηγητής υποστήριξε πως έχει "διαλυθεί" η δακοκτονία στην Περιφέρεια, ενώ εξαιρούνται πολλές περιοχές από τη διαδικασία. Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζαχαριάς, απάντησε, μεταξύ άλλων, πως όντως έχουν εξαιρεθεί περιοχές, χωρίς αυτό, όμως, να καθορίζεται από την Περιφερειακή Αρχή αλλά από τους Δήμους. Επιπρόσθετα, παρέθεσε τις προϋποθέσεις που αναφέρει ο νόμος προκειμένου να διεξάγεται η δακοκτονία σε κάποια περιοχή. 

"Μετά από τη συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τους αγρότες, ακούστηκε το εξής παράλογο: Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών αλλά δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για να γίνει κάτι περισσότερο". 

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος προχώρησε σε μια συνολική κριτική της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στον πρωτογενή τομέα. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, τόνισε πως η Περιφέρεια είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των αγροτών, προσθέτοντας πως είναι εφικτό να βελτιωθούν κάποιες διαδικαστικές παράμετροι που αφορούν τη δακοκτονία, ενώ επισήμανε πως "δεν μένουμε στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας, πράγμα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε."

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.