Επικαιροτητα

Ενημερωτική συνάντηση για τα στέρεα απόβλητα στην Τρίπολη

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Συνήγορο του Πολίτη στην Τρίπολη την Πέμπτη (29/02). 

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε η συνάντηση ενημέρωσης που υλοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη στην Τρίπολη, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, στις στο Mainalon Resort, Πλατεία Άρεως.

Το θέμα των στερεών αποβλήτων αποτελεί κομβικό ζήτημα για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιφέρεια και έχει απασχολήσει έντονα την τοπική κοινότητα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τριπόλεως, κ. Κώστας Τζιούμης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, κ. Αναστάσιος Αδαμόπουλος, καθώς και στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Συλλογής Απορριμμάτων, κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης κ.ά.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, από την Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής, κ. Δάφνη Φιλιππάκη ενώ οι Ειδικές Επιστήμονες κ.κ. Αντωνίνα Παπαθανάσογλου και Αγγελική Μποσδογιάννη εστίασαν στα προβλήματα που έχει διαπιστώσει η Αρχή και σε ειδικότερες περιπτώσεις υποθέσεων. Το συντονισμό της συνάντησης ενημέρωσης ανέλαβε η Ειδική Επιστήμονας κα Ευγενία Παπαδοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.