Επικαιροτητα

Συνεργασία των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Συνάντηση των Δημάρχων Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη, Γορτυνίας, κ. Στάθη Κούλη, Μεγαλόπολης, κ. Κώστα Μιχόπουλου και Οιχαλίας, κας. Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 01 Μαρτίου 2024, στο δημαρχείο Τρίπολης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πρόβλημα κάλυψης αναγκών στις κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές κυρίως σε αυτές που αφορούν παιδιά, άτομα με Αναπηρία, χρονίως πάσχοντες και ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση παρέμβαση προκειμένου ν’ αναβαθμιστούν οι κοινωνικές δομές και να έχουν οι δήμοι τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, προβλέπεται η ενίσχυση των υποδομών πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, με έμφαση στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, καθώς και η υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων όπως ο εντοπισμός των οικονομικά ανενεργών ατόμων, η συμβουλευτική υποστήριξη, η προώθηση ίσων ευκαιριών και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία και των τεσσάρων δήμων, η οποία περιλαμβάνει τρεις δράσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των παιδιών. Όλοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην καθημερινότητά τους, προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή και αυτόνομη διαβίωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.