Επικαιροτητα

Παπαηλιού: Πάνω από 70 οργανικά κενά σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αρκαδία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,  στην Τρίπολη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαηλιού στις επισημάνσεις του, μετά το ραντεβού, αναφέρει:

Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, ιδίως στην περιφέρεια.

Στην Αρκαδία υπάρχουν 70 και πλέον οργανικά κενά, ενώ επίκεινται πολλές συνταξιοδοτήσεις λόγω ορίου ηλικίας. Αυτά δεν επιτρέπουν  την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων και συνακόλουθα καθιστούν  την αστυνόμευση-την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας προβληματική, λαμβανομένων υπόψη της έκτασης της περιοχής και της δυσχερούς πρόσβασης σε πολλές περιοχές.

Το περαιτέρω αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, πολλοί από τους οποίους είναι προχωρημένης ηλικίας και κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.    

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων των αστυνομικών, όπως π.χ. η θεσμοθέτηση του επικίνδυνου χαρακτήρα του επαγγέλματός τους, ώστε οι ίδιοι να είναι ασφαλείς και να ανταποκρίνονται στις, ούτως ή άλλως, υπέρογκες δαπάνες καθημερινής διαβίωσης. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.