Επικαιροτητα

Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά: Λάθος χειρισμοί στην πλάτη του επαγγελματία

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

"Η Δημοτική Αρχή να σταματήσει να αντιμετωπίζει επιπόλαια θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου μας" αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη.

Με αφορμή το θέμα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξής μας Ηλίας Αγγελάκος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να συμμορφωθεί σε επανειλημμένες συστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για σύνταξη Κανονιστικής Απόφασης για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν τέσσερις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν αιτήματα κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από ισάριθμες επιχειρήσεις καταστημάτων εστίασης σε περιοχές που δεν καλύπτονται – κατά τις ακυρωτικές αποφάσεις - από τις υφιστάμενες 296/2011, 471/2011 και 298/2013  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο τρόπος με τον οποίο κατατέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή προσφυγές κατά των ακυρωτικών αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ειδική Επιτροπή του Άρθρου 152 του Ν.3463/2006 οδήγησαν σε απόρριψή τους τόσο ως απαράδεκτων  όσο και ως νόμω αβάσιμων  αφήνοντας αίολες τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πολύ αμφιβάλουμε αν και πότε ενημερώθηκαν από την Δημοτική Αρχή για την «διπλή» απόρριψη των αιτημάτων τους ώστε να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα νομικών ενεργειών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να αντιμετωπίζει επιπόλαια θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου μας και να πράξει ότι επιβάλλεται για να εξασφαλίσει την νόμιμη και αποδοτική λειτουργία τους.

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.